Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,6 (59x)
20. 2. 2017
Bretaňský koláč far
Apetit
Bretaňský koláč far
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,6 (59x)

Vláčný koláč skrývající sušené švestky je prý předchůdcem anglického pudinku: šťavnatý, mlékem a vanilkou vonící vnitřek ho rozhodně připomíná víc než buchtu, které se zase blíží vzhledem. Když se bretaňský koláč far v rozích mírně připeče, vůbec nic se nestane – jen chutná trochu pikantněji.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1187.5 kcal
  • Bílkoviny 31.75 g
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 49.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(59 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Michaela  Stašová profile image
Michaela Stašová
16.04.2017 14:56

Já jej mám taky mastný a úplná placka z toho vyšla. Všechno podle receptu, kde je tedy chyba? :(

Martina Zajícová
20.04.2017 12:53

Dobrý den, Michaelo,
far v troubě nikdy nenabyde, tudíž je potřeba zvolit formu tak, aby měl na výšku alespoň 2 cm. Když to zjednodušíme je to takový hutnější ale jemný pečený pudink s máslem a sušenými švestkami navíc. Nevím, zda jsem ho přiblížila nejlépe, ale s kolegyněmi jsme se shodly na tomto popisu. Samozřejmě se mohlo něco v průběhu příprav pokazit, ale možná by stačila jen nádoba o jiných rozměrech?

K P profile image
K P
21.01.2017 13:34

Těsto je tak řídké, že než se stihlo začít péct, mouka klesla ke dnu a udělala mi tam "gumovou" vrstvu. Chuťově není špatný, ale je to prostě taková sladká palačinka, takže já osobně příště radši udělám ty palačinky.

  profile image
paranoja
19.07.2016 15:32

Kolac dopadl,tak jak ma byt podle navodu-zadna slozitost,kase ani omeleta z toho nevznikla..chut je vyborna a hutna..pekl se mi jen 40min a to je asi tim,ze jsem mela vetsi rozmer pekace...ale urcite mohu doporucit vsem

  profile image
zuzana
24.08.2008 16:31
tak ja mam v repertoari vyrazne jednoduchsiu verziu, a to priamo z bretonska... zmiesat / nie je potreba mixovat ani predychavat ;-)/ 125 g hladkej muky, 100 g krystaloveho cukru a 2 vajicka, potom k tomu pridat 0.5 l studeneho mlieka /pouzivam polotucne/. Slivky su najlepsie,ale uz som skusala aj hrozienka a mandle a tiez to malo uspech...
  profile image
IRradius
27.02.2008 08:34
Kdysi (a poté již každý rok) jsem měl možnost ochutnat originál... donutilo mne to na netu najít postup přípravy, ale mohu s klidným svědomím prohlásit, že zde je asi nejsrozumitelnější ... a výsledek tomu odpovídá ...SUPER
  profile image
Karolína
18.11.2007 20:07
Koláč na chuť byl výborný, ale přišlo mi, že je sražený. Nebo tak má opravdu chutnat i vypadat? Díky za radu...
  profile image
Alena
30.08.2007 18:00
Recept se nachází v č.9/04, str.68
  profile image
Alena
31.08.2007 11:05
Recept se nachází také v č.1/05, str.28
  profile image
Lenka
21.08.2007 10:42
Díky 6 vejcím a litru mléka vznikne parádní omeleta na plech. Takže kdo omelety nemá moc v oblibě, radši tento koláč vynechte. Mně nechutnal vůbec.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/9

2004/9

Související články

Mřížkový meruňkový koláč

Recept na skvělý meruňkový dort s lahodným meruňkovým džemem

Připravte si s námi lehký a křupavý meruňkový dort. Ideální je například jako dezert po nedělním obědě. Sočasně se můžete zúčastnit soutěže o džem, který tento super recept zahrnuje. Marmelády a džemy DARBO vycházejí ze staré rodinné receptury a připravují se pouze z toho nejlepšího ovoce, které si díky šetrné přípravě zachovává svou přirozenou chuť. Na detaily o soutěži se můžete těšit níže v článku.