Vláčný koláč skrývající sušené švestky je prý předchůdcem anglického pudinku: šťavnatý, mlékem a vanilkou vonící vnitřek ho rozhodně připomíná víc než buchtu, které se zase blíží vzhledem. Když se bretaňský koláč far v rozích mírně připeče, vůbec nic se nestane – jen chutná trochu pikantněji.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 1187.5 kcal
- Bílkoviny 31.75 g
- Sacharidy 150 g
- Tuky 49.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/9
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2004/9
2004/9
Komentáře
Já jej mám taky mastný a úplná placka z toho vyšla. Všechno podle receptu, kde je tedy chyba? :(
Dobrý den, Michaelo,
far v troubě nikdy nenabyde, tudíž je potřeba zvolit formu tak, aby měl na výšku alespoň 2 cm. Když to zjednodušíme je to takový hutnější ale jemný pečený pudink s máslem a sušenými švestkami navíc. Nevím, zda jsem ho přiblížila nejlépe, ale s kolegyněmi jsme se shodly na tomto popisu. Samozřejmě se mohlo něco v průběhu příprav pokazit, ale možná by stačila jen nádoba o jiných rozměrech?
Těsto je tak řídké, že než se stihlo začít péct, mouka klesla ke dnu a udělala mi tam "gumovou" vrstvu. Chuťově není špatný, ale je to prostě taková sladká palačinka, takže já osobně příště radši udělám ty palačinky.
Kolac dopadl,tak jak ma byt podle navodu-zadna slozitost,kase ani omeleta z toho nevznikla..chut je vyborna a hutna..pekl se mi jen 40min a to je asi tim,ze jsem mela vetsi rozmer pekace...ale urcite mohu doporucit vsem