Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,3 (676x)
28. 8. 2018
Bleskový ovocný koláč s drobenkou
Apetit
Bleskový ovocný koláč s drobenkou
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,3 (676x)

Bleskový ovocný koláč s drobenkou je ten nejrychlejší a nejvláčnější koláč na světě. Použijte na něj jakékoli ovoce, které si přinesete z trhu, zahrádky či z lesa. Na rychlou hrnkovou buchtu s drobenkou stačí jen smíchat suroviny, těsto vylít na plech, posypat ovocem, drobenkou a dát péct. Připravený je raz dva a upečený za třicet minut.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4253 kcal
  • Bílkoviny 55 g
  • Sacharidy 719 g
  • Tuky 127 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(676 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jana  Malá profile image
Jana Malá
09.07.2022 15:19
Nebylo by možné v receptech uvádět množství surovin na gramy a mililitry. Co to je jeden hrnek. Jak je hrnek velký? Co to je PL, jak je lžíce velká? Pak je jasné, že jsou výtvory lepkavé. Na začátku zase chybí suroviny. Ach jo, co recept to poklad.
Martina Kojzarová
11.07.2022 19:25

Dobrý den, paní Malá,
moc nás mrzí, pokud se recept nevydařil. Při odměřování surovin vždy používáme klasický hrnek o objemu 250 ml, ČL tedy lžičku o objemu 5 ml a PL tedy lžíci o objemu 15 ml. Můžete nám prosím napsat, které suroviny chybí, abychom recept opravili? Moc nám to pomůže, děkujeme.

redakce Apetitu

Jakub Hlína  profile image
Jakub Hlína
06.03.2022 20:54
Koláč je skvělý. Když jsem ho dělal podruhé, použil jsem polovinu cukru do těsta a stále perfektní. Jen se po něm zapráší. Vůbec žádný problém při pečení. Díky za něj.
Zuzana Kocianová profile image
Zuzana Kocianová
22.08.2020 15:29

neviem či som nešikovná ale tiež som mala koláč lepkavý, nedopečený a to som ho piekla dlhšie než sa uvádza v recepte, mrvenička sa mi v rúre úplne roztopila asi príliš veľa masla na to množstvo múky, 700g ovocia mi príde zbytočne moc na tortovú formu

Martina Kojzarová
24.08.2020 12:34

Dobrý den, paní Kocianová,
nešikovná určitě nejste, nezoufejte! Delší doba pečení a vyšší lepkavost mohla být způsobena nižší teplotou v troubě. Tou by mohlo být způsobeno i rozpuštění drobenky. Nám se velmi osvědčil teploměr do trouby, který se věší na rošt. Díky němu máte vždy přehled o tom, jaká teplota je zrovna uvnitř trouby. Ovšem nic z toho nemusí být pravdou, takhle od stolu je to pouze spekulace. Banánové těsto je opravdu vláčné, je proto možné, že Vám třeba prostě nesedí výsledná konzistence.

Určitě se nebojte ovoce ubrat nebo recept lehce upravit podle své chuti tak, aby vám vyhovoval. Můžeme doporučit podobný recept bez banánu: https://www.apetitonline.cz/recept/bleskovy-ovocny-kolac-s-drobenkou-0

Nedávno jsme také sepsali tipy, jak na dokonalou drobenku, třeba by se mohly hodit :-)! https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/jak-na-dokonalou-drobenku

Držíme palce, aby se koláč příště vydařil na výbornou a přejeme příjemný start nového týdne,
redakce Apetitu

Evka Árvová profile image
Evka Árvová
21.12.2017 22:31

Skvely recept. Pouzila som ribezle a ceresne a s nimi to nemalo chybu.

Evka Árvová profile image
Evka Árvová
21.12.2017 22:31

Skvely recept. Pouzila som ribezle a ceresne a s nimi to nemalo chybu.

Martina Zrubecová profile image
Martina Zrubecová
07.11.2015 22:07

výborný koláč, u nás bola kombinácia marhule a černice

Martina Metlická profile image
Martina Metlická
25.07.2015 16:24

Na plech jsem musela udělat těsto z dvojité dávky a přidat i drobenku, ale výsledek stál za to :)

Hana Huntová profile image
Hana Huntová
19.07.2015 18:05

Kombinace banán rybíz je dobrý nápad a děkuji za něj. V rozpisu receptu chybí ingredience na drobenku, je zmíněna pouze v textu.
Zjistila jsem s rukama upatlanýma od rybízu, že mi v lednici chybí máslo na drobenku. Asi bych to pro podobné jako já do receptu doplnila.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/7

Prázdninová hitparádaGrilování5x burgerOpojné sangrieKoláče s ovocem

Související články

Borůvkové koláče s drobenkou

Jak na dokonalou drobenku? Stačí dodržet 5 kroků

Drobenka či žmolenka je dokonalou korunou koláče. Zlatavá křupavá vrstvička vonící máslem, která chuťově vyváží kyselejší ovoce. Jaký je správný poměr surovin, který zaručí tu správnou křupavost drobenky? Jak na to, aby nebyla příliš mastná, ale ani moc suchá? Čím jí případně ještě o kousek vylepšit