Bleskový ovocný koláč s drobenkou je ten nejrychlejší a nejvláčnější koláč na světě. Použijte na něj jakékoli ovoce, které si přinesete z trhu, zahrádky či z lesa. Na rychlou hrnkovou buchtu s drobenkou stačí jen smíchat suroviny, těsto vylít na plech, posypat ovocem, drobenkou a dát péct. Připravený je raz dva a upečený za třicet minut.
Videorecept
Suroviny
Na drobenku
Na recept
- Energie 4253 kcal
- Bílkoviny 55 g
- Sacharidy 719 g
- Tuky 127 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/7
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/7
Prázdninová hitparádaGrilování5x burgerOpojné sangrieKoláče s ovocem
Komentáře
Dobrý den, paní Malá,
moc nás mrzí, pokud se recept nevydařil. Při odměřování surovin vždy používáme klasický hrnek o objemu 250 ml, ČL tedy lžičku o objemu 5 ml a PL tedy lžíci o objemu 15 ml. Můžete nám prosím napsat, které suroviny chybí, abychom recept opravili? Moc nám to pomůže, děkujeme.
redakce Apetitu
neviem či som nešikovná ale tiež som mala koláč lepkavý, nedopečený a to som ho piekla dlhšie než sa uvádza v recepte, mrvenička sa mi v rúre úplne roztopila asi príliš veľa masla na to množstvo múky, 700g ovocia mi príde zbytočne moc na tortovú formu
Dobrý den, paní Kocianová,
nešikovná určitě nejste, nezoufejte! Delší doba pečení a vyšší lepkavost mohla být způsobena nižší teplotou v troubě. Tou by mohlo být způsobeno i rozpuštění drobenky. Nám se velmi osvědčil teploměr do trouby, který se věší na rošt. Díky němu máte vždy přehled o tom, jaká teplota je zrovna uvnitř trouby. Ovšem nic z toho nemusí být pravdou, takhle od stolu je to pouze spekulace. Banánové těsto je opravdu vláčné, je proto možné, že Vám třeba prostě nesedí výsledná konzistence.
Určitě se nebojte ovoce ubrat nebo recept lehce upravit podle své chuti tak, aby vám vyhovoval. Můžeme doporučit podobný recept bez banánu: https://www.apetitonline.cz/recept/bleskovy-ovocny-kolac-s-drobenkou-0
Nedávno jsme také sepsali tipy, jak na dokonalou drobenku, třeba by se mohly hodit :-)! https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/jak-na-dokonalou-drobenku
Držíme palce, aby se koláč příště vydařil na výbornou a přejeme příjemný start nového týdne,
redakce Apetitu
Skvely recept. Pouzila som ribezle a ceresne a s nimi to nemalo chybu.
Skvely recept. Pouzila som ribezle a ceresne a s nimi to nemalo chybu.
výborný koláč, u nás bola kombinácia marhule a černice
Na plech jsem musela udělat těsto z dvojité dávky a přidat i drobenku, ale výsledek stál za to :)
Kombinace banán rybíz je dobrý nápad a děkuji za něj. V rozpisu receptu chybí ingredience na drobenku, je zmíněna pouze v textu.
Zjistila jsem s rukama upatlanýma od rybízu, že mi v lednici chybí máslo na drobenku. Asi bych to pro podobné jako já do receptu doplnila.