S barvou téhle polévky si můžete vyhrát. Zelí totiž mění svou barvu podle prostředí. Čím kyselejší prostředí (například díky octu nebo citronové šťávě), tím krásnější červenou barvu získá. V zásaditém prostředí přechází barva zelí zase domodra, čehož se využívá při přípravě domácích barviv. Za modrání je z běžných kuchyňských surovin zodpovědná například jedlá soda (tu bychom do polévky ovšem opravdu nepřidávali), ale třeba také vlašské ořechy.
Suroviny
Na recept
- Energie 1422 kcal
- Bílkoviny 42 g
- Sacharidy 165 g
- Tuky 56 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/10
Také se každý rok těšíte na české číslo tolik jako my v redakci? Konečně jsme se dočkali, protože říjnový Apetit plný známých chutí v tradiční i netradiční podobě vychází už 18. 9. 2019! Vždy si říkáme, že už jsme z české kuchyně vyzkoušeli a ochutnali snad úplně všechno, a přesto nás dokáže znovu a znovu překvapovat. Vychutnejte si s námi rodinné večeře plné vzpomínek na dětství, nedělní menu podle Sandtnerky či moučníky, ve kterých hrají prim povidla, tvaroh, mák a perník! Nechybí samozřejmě ani hřejivé recepty plné sezonních surovin, které vás během prvních sychravých dní pohladí po duši. Apetit, napsáno s chutí.