Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,3 (18x)
13. 10. 2020
Polévka z červeného zelí s kmínem a křenem


Velmi snadné
> 60 min
4,3 (18x)

S barvou téhle polévky si můžete vyhrát. Zelí totiž mění svou barvu podle prostředí. Čím kyselejší prostředí (například díky octu nebo citronové šťávě), tím krásnější červenou barvu získá. V zásaditém prostředí přechází barva zelí zase domodra, čehož se využívá při přípravě domácích barviv. Za modrání je z běžných kuchyňských surovin zodpovědná například jedlá soda (tu bychom do polévky ovšem opravdu nepřidávali), ale třeba také vlašské ořechy.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1422 kcal
  • Bílkoviny 42 g
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 56 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(18 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/10

Také se každý rok těšíte na české číslo tolik jako my v redakci? Konečně jsme se dočkali, protože říjnový Apetit plný známých chutí v tradiční i netradiční podobě vychází už 18. 9. 2019! Vždy si říkáme, že už jsme z české kuchyně vyzkoušeli a ochutnali snad úplně všechno, a přesto nás dokáže znovu a znovu překvapovat. Vychutnejte si s námi rodinné večeře plné vzpomínek na dětství, nedělní menu podle Sandtnerky či moučníky, ve kterých hrají prim povidla, tvaroh, mák a perník! Nechybí samozřejmě ani hřejivé recepty plné sezonních surovin, které vás během prvních sychravých dní pohladí po duši. Apetit, napsáno s chutí.