Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
18. 6. 2025
Plněné batáty z grilu
Image Professionals
Plněné batáty z grilu
Image Professionals


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Grilované batáty plněné cizrnou, feta sýrem a spoustou bylinek je ten pravý recept pro letošní sezonu. Příprava trvá jen pár minut a dobu potřebnou pro grilování si můžete zkrátit popíjením vychlazeného drinku a povídáním s přáteli. Grilované batáty jsou výborné bezmasé jídlo i sytější příloha k masu.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/6

Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů, kteří se objeví na hlavním pódiu. Vystoupí i Pavel Berky, se kterým najdete v novém čísle rozhovor, kde vypráví o tom, jak zkouší nová jídla a co nejraději vaří sám sobě. Do přírody se vydáme nejen během našeho pikniku. V červnu se s námi můžete vypravit na ryby, které si hned na břehu připravíme na roštu. Budeme také grilovat, tentokrát podle receptů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, a nabízíme i inspiraci na zahradní party během nejteplejších nocí v roce. Nad dezertem nemusíte moc přemýšlet. Červen je měsícem jahod a naše koblihy plněné jahodami nebo křupavý jahodovo-bezový dort jsou prostě neodolatelné! A kdyby vás toto ovoce přece jen neoslovilo, zkuste nasladko připravit rebarboru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2254639467.jpg

Dolma: Voňavý důkaz z turecké kuchyně, že plněná zelenina nekončí u rajské

Voňavá, barevná a plná chutí – taková je dolma, klenot turecké i blízkovýchodní kuchyně. Za nenápadným názvem se skrývá celé umění plnění zeleniny, vinných listů, dokonce i ovoce. Náplň tvoří například lahodná směs rýže, masa a bylin, ale pochutnat si můžete třeba také na sladké variantě s ořechy. Od honosných osmanských paláců až po rodinné kuchyně na pobřeží Egejského moře je dolma symbolem pohostinnosti, sdílení a léta na talíři.