Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,9 (8x)
4. 2. 2025
Pečené batáty plněné červenou čočkou
Apetit
Pečené batáty plněné červenou čočkou
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
4,9 (8x)

Pečené batáty plněné červenou čočkou jsou dokonalým zimním pokrmem pro celou rodinu. Sladké batáty se snoubí s bohatou, kořeněnou náplní, ve které hraje hlavní roli červená čočka, římský kmín a uzená paprika. Každé sousto zahřeje a dodá tělu dávku rostlinných bílkovin a vlákniny. Kopeček bílého jogurtu na závěr celé jídlo zjemní.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 487 kcal
  • Bílkoviny 20.75 g
  • Sacharidy 48.5 g
  • Tuky 18.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/1

Vykročte s lednovým Apetitem, který vychází už 14. 12., do nového roku plní inspirace a optimismu. První číslo roku 2024 vám s tím díky chutným receptům a zajímavým článkům jistě pomůže. Těšit se můžete na výživné recepty s luštěninami, rychlé večeře na zahřátí nebo inspiraci na zimní nedělní oběd. Spolu s celou redakcí můžete stylově a s noblesou oslavit Silvestr. Alkohol tentokrát nerozlijeme do sklenic, ale využijeme při vaření a pečení. Pokud vám chybí za okny mrazivá zimní pohádka, přeneste se do ní prostřednictvím nádherných zmrzlinových dezertů. Helena Fléglová se tentokrát ve své Cukrářské akademii bude věnovat korpusům. V lednovém Apetitu najdete také přehledný rejstřík všech receptů roku 2023. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250731_Letní_pomazánka_z_červené_čočky_foto-4.jpg

Hledáte lehkou letní pomazánku, která osvěží, zasytí a chutná i dětem? Dejte šanci červené čočce!

Zdravá pomazánka, která v létě osvěží a zároveň zasytí, může být i chutná. Nevěříte? Vyzkoušejte jednoduchý recept z červené čočky s mrkví, česnekem, citronem a bylinkami, který skvěle funguje nejen jako pomazánka na chleba, ale i jako dip ke grilované zelenině. Navíc ho snadno upravíte podle chuti – od orientální varianty po jemnější verzi pro děti.