Placičky z červené čočky jsou malý zázrak. Připravíte je během chvilky, jsou plné vlákniny a servírovat je můžete jako hlavní jídlo, nebo si je také zabalit s sebou na výlet. Mrkvová raita je pověstnou ‚třešničkou na dortu‘, která plackám vyloženě sluší.
Suroviny
Na mrkvovou raitu
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/7
Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.