Ve Francii nesmí na slavnostně prostřeném vánočním stole chybět Bûche de Noël neboli vánoční polínko. Roládu z doslova mechového piškotu vonícího perníkovým kořením jsme tentokrát naplnili sušenkovou pomazánkou Lotus a nadýchanou smetanu ochucenou citronovým krémem. Hotová symfonie chutí!
Porce
Suroviny
Porce
Na piškot (chiffon)
Na náplň
Na 1 porci
- Energie 364.13 kcal
- Bílkoviny 6.75 g
- Sacharidy 25.13 g
- Tuky 33.38 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/12
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/12
Chcete prožít ty nejkouzelnější Vánoce? Vezměte si na pomoc prosincové číslo Apetitu, které vychází už 11. 11. 2021. Do vánočního čísla jsme sepsali vše, co potřebujete k prožití klidného a pohodového adventu. S mladým párem se připravíme na první společně prožité svátky – podávat budeme vylepšené klasické štědrovečerní menu. Přidáme i praktické rady, jak večeři zvládnout na jedničku. Domov sladce provoníme cukrovím od redakce, Pepy Maršálka i tím bezlepkovým od Radky Vrzalové. Slavnostní tabuli ozdobíme dechberoucími svátečními dezerty a pro návštěvu připravíme naprosto nezapomenutelnou hostinu. Přidáme i tipy na vánoční dárky pro gurmány a milovníky vaření. Chybět nebude ani inspirace na rychlé recepty, které zvládnete připravit i během vánočního shonu. Na cestu se tentokrát vydáme do rakouského regionu Salcbursko, kde ochutnáme všechny tamní speciality. Přejeme vám příjemné přípravy, klidný advent a spoustu krásných okamžiků s vašimi nejbližšími, redakce Apetitu