Pečená brambora s různými náplněmi se hodí jako jednoduchá večeře pro celou rodinu. Každý si může vybrat svou oblíbenou náplň – z červené řepy nebo ochucený crème fraîche. To vše s okurkovým salátem. „Mám rád jednoduchá jídla a tyhle pečené brambory mě mile překvapily. Jejich pečení sice trvá, ale v mezičase jsem si k nim stihl nejen vše připravit, ale ještě jít se psem na procházku. Takovéhle vaření mě vysloveně baví,“ říká Kryštof Benca z Prahy, který tento recept testoval pro náš únorový Apetit.
Porce
Suroviny
Porce
Na brambory
Na okurkový salát
Na řepovou náplň
NA PAŽITKOVÝ CRÈME FRAÎCHE
Na 1 porci
- Energie 581.75 kcal
- Bílkoviny 13.25 g
- Sacharidy 36 g
- Tuky 42.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2024/2
Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.