Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
5,0 (5x)
26. 2. 2025
Pečená brambora s různými náplněmi
Apetit
Pečená brambora s různými náplněmi
Apetit


Velmi snadné
< 90 min
5,0 (5x)

Pečená brambora s různými náplněmi se hodí jako jednoduchá večeře pro celou rodinu. Každý si může vybrat svou oblíbenou náplň – z červené řepy nebo ochucený crème fraîche. To vše s okurkovým salátem. „Mám rád jednoduchá jídla a tyhle pečené brambory mě mile překvapily. Jejich pečení sice trvá, ale v mezičase jsem si k nim stihl nejen vše připravit, ale ještě jít se psem na procházku. Takovéhle vaření mě vysloveně baví,“ říká Kryštof Benca z Prahy, který tento recept testoval pro náš únorový Apetit.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na brambory

Na okurkový salát

Na řepovou náplň

NA PAŽITKOVÝ CRÈME FRAÎCHE

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 581.75 kcal
  • Bílkoviny 13.25 g
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 42.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/2

Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.