Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
4,4 (27x)
19. 10. 2015
Pečené brambory v troubě
Apetit
Pečené brambory v troubě
Apetit


Velmi snadné
< 90 min
4,4 (27x)

Brambory pečené v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi. Pečení ve slupce zajistí, že budou mít brambory pěkný tvar a dodá jim to na atraktivitě i na talíři. Naplňte je nádivkou z tvarohu nebo lučiny, tak jako my. Navrch ozdobte opečenou slaninou a česnekem. Stejným způsobem můžete připravit i pečené brambory v popelu.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-8 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1752 kcal
  • Bílkoviny 45 g
  • Sacharidy 176 g
  • Tuky 90 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(27 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Gratinované brambory

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/10

Dary podzimuCesta z městaMilované řízkyTo nejlepší z ČeskoslovenskaMák a povidlaSladkovodní rybyJelení maso

Související články

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem „co dům dal”. Kudy přesně se k nám dostaly a jak se v bramborách vyznat najdete v následujícím článku.