Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (3x)
20. 11. 2025
Bramborové vafle
Apetit
Bramborové vafle
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (3x)

Proměňte jednoduché bramborové těsto v báječné slané vafle. Jídlo inspirované anglickou snídaní si můžete vychutnat po ránu, ale také jako sytou večeři. Bramborové vafle servírujte se slaninou, míchanými vejci a pečenými rajčátky. 


Nezhasínat obrazovku
Pro 2-4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2-4 osoby

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/11

Listopadové číslo Apetitu je plné podzimních surovin a hřejivých jídel. Hlavním tématem je svatomartinské menu, husu jsme upekli natřikrát: pro začátečníky, mírně pokročilé i mistry. Vyhráli jsme si především s přílohami: knedlíky plníme jablečnými škvarky, bílé zelí jsme upekli, z červeného zelí uvařili pyré. Hvězdou listopadu jsou polévky plné luštěnin a kořenové zeleniny, zvěřina v různých podobách a také brambory. Tuto typickou surovinu vám představíme jinak, než jste zvyklí. Máme pro vás housky z bramborového těsta s bramborovou pomazánkou, slaný koláč i sladký dort, kde se brambory objevují v těstě i krému. Halloween oslavíme zábavnými sladkostmi: upečeme si strašidelný dort, roládu s duchy i sušenky s pavučinami. Na pikantní snídani vás zveme do Asie: podáváme omelety v rýžovém papíru, vejce v pikantní omáčce s rýží, korejský toust nebo vývar ičiban daši s knedlíčky wonton. V listopadovém čísle jsme si povídali s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, kterého nyní můžete vídat v pořadu Hell‘s Kitchen. Nabídneme vám dezert Tarte Tatin od Vojtěch Vrtišky, vítěze Peče celá země, který vydává novou kuchařku. Ta je specifická tím, že se u každého dezertu objevují recepty ve dvou stupních obtížnosti. Na cesty za jídlem se vydáme do Vietnamu a také vás seznámíme s degustátorkou olivových olejů. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_2143302673.jpeg

Platíte stále stejně, ale balení se vám tajně zmenšuje? Trik jménem shrinkflace mění naše každodenní nakupování

Stalo se vám někdy, že jste si koupili svůj oblíbený výrobek a balení vám přišlo nějaké menší, i když cena zůstala stejná? Nejde o pouhý pocit. Pravděpodobně jste se stali obětí takzvané shrinkflace (v češtině někdy také „smrskflace“). Jde o celosvětový trend, kdy výrobci zmenšují hmotnost nebo objem svých produktů, ale cenovku nechávají beze změny, nebo ji dokonce mírně navýší. Výsledkem je skryté zdražení, kterého si na první pohled nemusíte vůbec všimnout.