Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka a tady je její recept. Tajemství tkví v žitné mouce. A jíst se dají hned i za měsíc. Norimberské perníčky jsou tradiční cukroví, kterým se naši sousedé právem pyšní od nepaměti.
celý 1 plech
Suroviny
celý 1 plech
Na polevu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 5426 kcal
- Bílkoviny 78 g
- Sacharidy 1087 g
- Tuky 64 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,7/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/12
Cukroví pro rok 2010Delikátní foie gras3× vánoční menuDárečky z kuchyně
Komentáře
Dobŕ den. V těch perníčkách není žádný tuk ? Zkoušeli jste to těsto dát dohromady ? Vůbec to nelze spojit, šíleně se to drolí. Díky
Milá Simčo, určitě Vám pomůže tip od naší čtenářky Vlaďky Bělunkové, která nám napsala: „Dělám je už několik let. Poprvé jsem je dělala přesně podle popisu a druhý den bylo těsto tak tuhé, že do něj zapracovat vajíčko a sodu bylo nad lidské síly. Od té doby zadělám všechno hned a druhý den vykrajuji a peču. Jsou skvělé. Polévám rumovou polevou a zdobím s dětmi kousky želé, nebo čokoládovou polevou a zdobím mandlemi. Je to rychlé a dobré.“