Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář. A pokud se i vy chcete v práci nebo rodinném kruhu blýsknout, vyzkoušejte tento recept na perníčky. Tradičně je ozdobte bílkovou polevou podle své fantazie.
Na 3 plechy
Suroviny
Na 3 plechy
Na polevu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 975.67 kcal
- Bílkoviny 26.67 g
- Sacharidy 138.67 g
- Tuky 29.67 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,9/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Komentáře
Dobry den,
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea
Dobrý den, Andreo,
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu
výborné, dělám je i na Velikonoce, jsou hned měkké :)