Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,5 (749x)
20. 11. 2018
Perníčky
Apetit
Perníčky měkké hned po upečení
Apetit


Snadné
< 60 min
4,5 (749x)

Medové perníčky měkké hned po upečení nemusí být věda. Stačí ten správný recept na těsto a perníčky budou opravdu měkké ihned. Žádné čekání, ani dlouhé přípravy. S naším postupem se vám zcela jistě podaří na jedničku. Pod receptem najdete i tipy na nejlepší bílkovou polevu, takže i zdobení zvládnete raz dva. Připravte si vykrajovátka, jdeme na to!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
1 dávka
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

1 dávka

Na těsto

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 77.2 kcal
  • Bílkoviny 2.08 g
  • Sacharidy 11.5 g
  • Tuky 2.24 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Hera, z vydání Apetit 2010/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(749 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Katerina Lacikova profile image
Katerina Lacikova
16.10.2018 13:13

Asi dělám něco špatně,ale těsto se mi pořád lepí ač přidávám mouku a perníčky jsou po upečení tvrdé :-(

Martina Kojzarová
22.10.2018 15:18

Dobrý den, Kateřino, důvodů může být více, ale nezoufejte, věřím, že se společně dobereme k tomu, kde je zakopaný pes :-)! Od stolu se soudí těžko, takže to prosím neberte tak, že jste něco pokazila vy osobně, jsou to možnosti, co se mohlo stát. Navíc, občas se zkrátka stane něco mezi nebem a zemí, a přestože bylo vše správně, výsledek je hotová kalamita...
1) V těstě bylo příliš mnoho medu - lžíce byly spíše vrchovaté nežli zarovnané.
2) Záměna ztuženého rostlinného tuku za máslo. Máslo je samozřejmě vždy lepší volba (co do složení, chuti a vůně), ale může vést k trochu tvrdšímu výsledku, který bude po upečení ke změknutí potřebovat trochu času. Když dáte do krabice s perníčky jablíčko, půjde měknutí rychleji.
3) V těstě je příliš mnoho mouky. Těsto na perníčky (na rozdíl třeba od křehkého) potřebuje opravdu dobře propracovat. Než se tedy pustíte do přidávání mouky, dejte hnětení nějaký čas. Je to "makačka", ale vyplatí se :-)! Pokud není zbytí a je opravdu potřeba přidat mouka, těsto jen lehce poprašte a opět důkladně propracujte. Bohužel hranice mezi dokonalým těstem a tvrdou moučnou hroudou s kořením je docela tenká :-(.
4) Doba pečení je velmi individuální záležitost. Každá trouba (i od jednoho výrobce) peče maličko jinak. Řiďte se prosím hlavně vlastní zkušeností s nastavením ideální teploty a vyzkoušejte třeba různé časy pečení. U cukroví i minuta hraje roli...
Držíme palce, ať je druhá várka perníčku dokonalá. Krásný den, redakce Apetitu

Miroslava Bandová profile image
Miroslava Bandová
15.11.2015 17:07

Jsou senzační!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/12

Cukroví pro rok 2010Delikátní foie gras3× vánoční menuDárečky z kuchyně

Související články