Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)
13. 7. 2016
Mexické placičky s fazolemi a quinoou


Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)

V Mexiku si přijdou na své i labužníci milující zdravou stravu: quinoa, avokádo, fazole, batáty... 


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1879 kcal
  • Bílkoviny 89 g
  • Sacharidy 214 g
  • Tuky 60 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 0,0/5

Hodnocení receptu

0,0/5
(0 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Kateřina Vocová profile image
Kateřina Vocová
10.08.2016 10:19

Recept v tomto poměru surovin a složení nefunguje. Nepomohly ani 2 vejce navíc, ani přidaná kukuřičná strouhanka. Super nepřilnavá pánev byla samozřejmostí. Chuťově dobré, ale placky z toho opravdu nedrží.

Martina Zajícová
10.08.2016 11:38

Jak vidíte na fotce, tak nám fungoval na výbornou. Ale věříme, že vám se nedařilo, proto poprosím kolegyně a snad některá najde chvilku a vyzkouší ho doma znovu, ať víme, kde přesně je zakopaný pes.

Petra Šťastná profile image
Petra Šťastná
22.07.2016 13:05

Chuťově parádní, jen v mém podání se bohužel nedá mluvit o plackách :)) Ať jsem se snažil jak chtěla, výsledkem byla osmažená drť, kterou jsme nakonec snědli vidličkou. Netušíte prosím čím to?

Martina Zajícová
26.07.2016 12:02

Kolegyně daly hlavy dohromady a shodly se, že by kámen úrazu mohl být v málo šťavnatých batátech a mrkvi, díky čemuž nebylo těsto dostatečně vlhké a soudržné. Možná by v takovém případě mohlo pomoct ještě jedno vajíčko. Další kolegyně upozornila, že problémem by mohla být i pánev, která musí být podle jejich slov opravdu "ultranepřilnavá". Držíme palce, aby příští pokus už vyšel na výbornou. M.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/7

Sezona vaření z čerstvých surovin je v plném proudu. Víme, jak si letní úrodu nejlépe vychutnat. Máme pro vás 73 receptů, které budete chtít jíst celé léto.Červencové číslo jsme připravovali s hostujícím šéfredaktorem Romanem Vaňkem, který pozval na velkou grilovací party nejlepší šéfkuchaře pražských restaurací.Je lepší hot dog, nebo burger? Nemůžeme si vybrat. Poctivý domácí fastfood nám chutná v obojím provedení.Jako sladkou tečku jsme upekli domácí koláče s drobenkou, které vám připomenou prázdniny u babičky. Mňam, pojďte snít s námi!

Související články

Fazole po burgundsku

15 receptů z fazolí: Z levné suroviny připravíte guláše, polévky, saláty i burgery!

Fazole patří mezi oblíbené suroviny v kuchyních a jídelnách. Nestojí mnoho, pro peněženku tedy nepředstavují velkou zátež. Hodí se do celé řady pokrmů – do pomazánek, polévek, placek a burgerů, chili con carne i dalších dušených pokrmů, jako jsou mexické kotlíky nebo indický dal až po guláše.  Pokud koupíte fazole konzervované, je vaření s nimi superrychlé!