2023/10
2023/10
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp.
Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku.
Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky.
Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery.
S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů.
Pizza bianca s rozmarýnem
Koláč s ořechy a medem
Medová zelenina
Podzimní bruschetta s houbami
Dort Maršál z Cukrárny U Hrdinů
Indiánky od Cukráře Skály
Výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Buchtičky s vanilkovým krémem
Pizza s mortadellou a burratou
Pomalu pečené hovězí
Borůvkový chlebíček
Vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
Palačinky se špenátem
Rychlá čočková polévka
Zapečená pohanka se zeleninou a smetanou
Opékané noky se šunkou a hráškem
Bramborový krém s batátovou slámou
Bramborové vdolečky plněné povidly
Bílá zelňačka
Pečená brambora s čedarem a brokolicí
Kundrfály
Zelňačka s paprikou a klobáskou
Houbová sekaná a šťouchané brambory s jáhlami
Panenka à la Wellington s houbovým přelivem
Polská horská zelňačka
Nakládaná červená cibule
Punčový dort od Myšáka
Rákócziho koláčky
Bramborové knedlíky se škvarky a zelím
Frittatensuppe
Tafelspitz čili tabulová špička
Masové koule v liškové omáčce
Větrník podle Heleny Fléglové