2023/10

2023/10
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp.
Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku.
Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky.
Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery.
S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů.

Dort Maršál z Cukrárny U Hrdinů

Indiánky od Cukráře Skály

Výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Buchtičky s vanilkovým krémem

Pizza s mortadellou a burratou

Pomalu pečené hovězí

Borůvkový chlebíček

Vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Palačinky se špenátem

Rychlá čočková polévka

Zapečená pohanka se zeleninou a smetanou

Opékané noky se šunkou a hráškem

Bramborový krém s batátovou slámou

Bramborové vdolečky plněné povidly

Bílá zelňačka

Pečená brambora s čedarem a brokolicí

Kundrfály

Zelňačka s paprikou a klobáskou

Houbová sekaná a šťouchané brambory s jáhlami

Panenka à la Wellington s houbovým přelivem

Polská horská zelňačka

Nakládaná červená cibule

Punčový dort od Myšáka

Rákócziho koláčky

Bramborové knedlíky se škvarky a zelím

Frittatensuppe

Tafelspitz čili tabulová špička

Masové koule v liškové omáčce

Větrník podle Heleny Fléglové
