Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
3,8 (39x)
30. 3. 2017
Máslový croissant
Apetit
Máslový croissant
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
3,8 (39x)

Nabila Taguett má ze své pražské cukrárny výhled na Petřín. Malá Eiffelovka ladí i se sortimentem... Toužíte po pekařské výzvě? Vyhrňte si rukávy a upečte si voňavé domácí máslové croissanty podle našeho receptu. Litovat nebudete. Postup se zdá trochu složitější, ale pokud půjdete krok za krokem, jistě vás dovede do zdárného konce.


Nezhasínat obrazovku
12-15 croissant
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12-15 croissant

Na potření

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 399.83 kcal
  • Bílkoviny 11.08 g
  • Sacharidy 32.67 g
  • Tuky 23.92 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Nabila Taguett, z vydání Apetit 2005/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(39 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Veronika Kouříková profile image
Veronika Kouříková
30.03.2018 11:53

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik vajec mám použít na poloviční dávku?

Martina Kojzarová
03.04.2018 09:02

Dobrý den, paní Kouříková,
použijte 1 celé vejce a žloutek prošlehejte a odměřte či odvažte z něj polovinu. Držíme palce, ať se croissanty vydaří na výbornou!

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

  profile image
Martina
03.06.2008 00:23
Na to jak slozite je potup vysvetlovan, bylo nakonec zpracovani pomerne jednoduche a vysledek ve finale opravdu vyborny. Nerozumim jedine tomu, jak zpracovat "pruzne" testo z 500g mouky a pouze 50 ml mleka. Dle meho skromneho nazoru musi byt v receptu chyba. Dala jsem nakonec 250 ml mleka a bylo to akorat.
  profile image
chocolat
24.01.2009 18:37
Naprosto super, nebylo to vůbec náročné - jak to vypadá ze čtení - jen to trvalo dlouho (ne na práci, ale na to odležení a kynutí). 50ml mléka bylo také málo. Kynuté těsto jsem dělala v domácí pekárně a mléko přilévala - bylo ho nejméně 100ml. Jsem ráda, že jsem se do toho odhodlala. Rodina je snědla, když jsem nesla pár sousedům ochutnat. Zítra se do nich pustím znovu. Velký úspěch.
  profile image
Alena
31.08.2007 11:44
Recept se nachází v č.3/05, str.60
  profile image
Drahotová
28.06.2007 22:42
Zajímalo by mne, jestli musí být nutně máslo, jestli by byl stejně dobrý např. z Hery. Díky.
  profile image
terchy
29.11.2014 09:13

Pokud použijete jiný tuk než máslo, nebudou to croissanty. Máslo je to, co croissantům dává jejich nezaměnitelnou chuť a vůni. Nenahrazovat původní ingredience levnějšími se vyplatí, na chuti to bude vždy znát.

  profile image
ema
08.04.2007 13:03
Moje 16ti letá dcera naši rodinu dostala croissanty upečenými podle vašich rad a receptu.Byly skvělééééé!!
  profile image
Jiřík
28.02.2007 21:23
Vynikající. Lidi prosím Vás nemluvte tomu kroisant, ale croasánt
  profile image
Jirik
28.02.2007 21:26
eh chybička se vbloudila, takže správná výslovnost této lahůdky je samosebou "kroasánt". Ještě bych uvítal recept na ty dobré palačinky s čokoládou co prodávaj v Paříži ;-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/3

Březen 2005