Nabila Taguett má ze své pražské cukrárny výhled na Petřín. Malá Eiffelovka ladí i se sortimentem... Toužíte po pekařské výzvě? Vyhrňte si rukávy a upečte si voňavé domácí máslové croissanty podle našeho receptu. Litovat nebudete. Postup se zdá trochu složitější, ale pokud půjdete krok za krokem, jistě vás dovede do zdárného konce.
12-15 croissant
Suroviny
12-15 croissant
Na potření
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 399.83 kcal
- Bílkoviny 11.08 g
- Sacharidy 32.67 g
- Tuky 23.92 g
Postup přípravy
Autor: Nabila Taguett, z vydání Apetit 2005/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/3
Březen 2005
Komentáře
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik vajec mám použít na poloviční dávku?
Dobrý den, paní Kouříková,
použijte 1 celé vejce a žloutek prošlehejte a odměřte či odvažte z něj polovinu. Držíme palce, ať se croissanty vydaří na výbornou!
Přejeme krásný den, redakce Apetitu
Pokud použijete jiný tuk než máslo, nebudou to croissanty. Máslo je to, co croissantům dává jejich nezaměnitelnou chuť a vůni. Nenahrazovat původní ingredience levnějšími se vyplatí, na chuti to bude vždy znát.