Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 120 min
3,5 (10x)
3. 5. 2024
Croissanty podle Heleny Fléglové
Image Professionals
Croissanty podle Heleny Fléglové
Image Professionals


Pro zkušené
> 120 min
3,5 (10x)

Croissanty dokáží potrápit nejen domácí pekaře, ale i profesionály. Helena Fléglová se s námi podělila o svůj osvědčený recept na tuto francouzskou specialitu. Díky svým bohatým zkušenostem už přesně ví, na jaké problémy můžete během přípravy těsta na croissanty a pečení narazit. A její rady vám pomohou se jim vyhnout. Věřte, že všechno úsilí, které přípravě domácích croissantů jako z pravé francouzské boulangerie věnujete, se vám mnohonásobně vrátí. Odměnou vám bude dokonale laminované těsto vonící máslem. 


Nezhasínat obrazovku
Na 20–25 kusů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 20–25 kusů

Na poliš

Na těsto na croissanty

Na potření

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 396.05 kcal
  • Bílkoviny 7.35 g
  • Sacharidy 32.15 g
  • Tuky 25.55 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Croissanty podle Heleny Fléglové
    Zdroj: Image Professionals
  2. Croissanty podle Heleny Fléglové
    Zdroj: Image Professionals
  3. Croissanty podle Heleny Fléglové
    Zdroj: Image Professionals
  4. Croissanty podle Heleny Fléglové
    Zdroj: Image Professionals

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,5/5

Hodnocení receptu

3,5/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/4

Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.