Croissanty dokáží potrápit nejen domácí pekaře, ale i profesionály. Helena Fléglová se s námi podělila o svůj osvědčený recept na tuto francouzskou specialitu. Díky svým bohatým zkušenostem už přesně ví, na jaké problémy můžete během přípravy těsta na croissanty a pečení narazit. A její rady vám pomohou se jim vyhnout. Věřte, že všechno úsilí, které přípravě domácích croissantů jako z pravé francouzské boulangerie věnujete, se vám mnohonásobně vrátí. Odměnou vám bude dokonale laminované těsto vonící máslem.
Suroviny
Na poliš
Na těsto na croissanty
Na potření
Na 1 porci
- Energie 396.05 kcal
- Bílkoviny 7.35 g
- Sacharidy 32.15 g
- Tuky 25.55 g
Postup přípravy
-
Zdroj: Image Professionals -
Zdroj: Image Professionals -
Zdroj: Image Professionals -
Zdroj: Image Professionals
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Recept je z vydání:
Apetit 2024/4
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.