Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,8 (67x)
19. 8. 2022
Makový chlebíček se švestkami
Apetit
Makový chlebíček se švestkami
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,8 (67x)

Kdo by nemiloval švestky s mákem?! A drobenkou navrch. Tenhle chlebíček je dokonalý v každém kousku, křupavý díky drobence, nakyslý díky švestkám a navíc vydrží dlouho vláčný.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 535.38 kcal
  • Bílkoviny 11.25 g
  • Sacharidy 59.5 g
  • Tuky 26.63 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(67 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/9

Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Švestky a švestková povidla

Co se švestkami? Naučíme vás triky, jak je usušit, zamrazit a proměnit v dezerty i slané pochoutky

Švestky patří k podzimu stejně jako jablka či hrušky a jejich vůně dokáže navodit pocit domácí pohody. Díky sušení, mražení nebo zavařování si jejich chuť můžete dopřát po celý rok. Navíc se hodí do sladkých dezertů i k masu a nabízejí spoustu možností, jak je využít. Podívejte se, jak švestky správně uchovat, aby neztratily nic ze své chuti ani z výživových benefitů.