Nejjednodušší kynutý koláč, který známe. Jediné, co potřebujete, je čas: než koláč vykyne, než se upeče a než vychladne alespoň natolik, abyste si nespálili jazyk. Litý kynutý koláč s ovocem a drobenkou je klasika, která neomrzí.
Suroviny
Na marcipánovou drobenku
Na recept
- Energie 3771 kcal
- Bílkoviny 87 g
- Sacharidy 435 g
- Tuky 187 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2012/10
Česká kuchyně podle babiček i šéfkuchařůBožské kynuté koláčeTradiční suroviny – mák, povidla, uzené, droždí, tvarůžky, škvarkySlovenský nedělní oběd
Komentáře
Super jednoduchý recept pre všetkých, ktorí sa boja kysnutého cesta. Po vyliatí na plech sa môže zdať, že je cesta veľmi málo, ale krásne podkysne a je ho presne toľko, koľko treba. :)
Dělala jsem ho mnohokrát s rúzným ovocem i obměnami. Místo másla jde použít sádlo, pro lidi co nemůžou laktózu jsem místo mléka dala rýžový nápoj a do drobenky kokosový olej a vždy byl koláč skvělý.
Koláč jsem v létě dělala často,lze použit i odkapané zavařené ovoce(ananas.meruňky,brosskve a pod.)Na přípravě není co pokazit-doporučuji i nezkušeným mladým ženam.