Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,2 (255x)
27. 9. 2018
Litý kynutý koláč
Apetit
Litý kynutý koláč
Apetit


Snadné
< 90 min
4,2 (255x)

Nejjednodušší kynutý koláč, který známe. Jediné, co potřebujete, je čas: než koláč vykyne, než se upeče a než vychladne alespoň natolik, abyste si nespálili jazyk. Litý kynutý koláč s ovocem a drobenkou je klasika, která neomrzí.


Nezhasínat obrazovku
na 1 plech
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 1 plech

Na marcipánovou drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3771 kcal
  • Bílkoviny 87 g
  • Sacharidy 435 g
  • Tuky 187 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(255 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lucia Boriková
13.10.2018 12:08

Super jednoduchý recept pre všetkých, ktorí sa boja kysnutého cesta. Po vyliatí na plech sa môže zdať, že je cesta veľmi málo, ale krásne podkysne a je ho presne toľko, koľko treba. :)

  profile image
ane
22.07.2018 10:44

Dělala jsem ho mnohokrát s rúzným ovocem i obměnami. Místo másla jde použít sádlo, pro lidi co nemůžou laktózu jsem místo mléka dala rýžový nápoj a do drobenky kokosový olej a vždy byl koláč skvělý.

  profile image
anizhor
04.11.2014 09:50

Koláč jsem v létě dělala často,lze použit i odkapané zavařené ovoce(ananas.meruňky,brosskve a pod.)Na přípravě není co pokazit-doporučuji i nezkušeným mladým ženam.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/10

Česká kuchyně podle babiček i šéfkuchařůBožské kynuté koláčeTradiční suroviny – mák, povidla, uzené, droždí, tvarůžky, škvarkySlovenský nedělní oběd

Související články