Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,5 (163x)
30. 9. 2016
Šťavnatý jahodový koláč
Apetit
Šťavnatý jahodový koláč
Apetit


Snadné
< 60 min
4,5 (163x)

Šťavnatý jahodový koláč je nepřeslazený a plný chuti – zkrátka ideál! O to, aby bylo těsto krásně vláčné, se postará podmáslí, o křupavost oblíbená drobenka... a o vůni pochopitelně jahody. Jahodový koláč s drobenkou nevyžaduje žádný složitý postup a recept je natolik univerzální, že příště můžete zvolit i jiné oblíbené ovoce. Třeba borůvky, meruňky nebo švestky.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
6-8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6-8

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1112.83 kcal
  • Bílkoviny 14.17 g
  • Sacharidy 178.67 g
  • Tuky 37.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(163 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
jitunka713
04.09.2009 20:01
borůvky místo jahod v množství asi 800 g, aby koláč byl jak ho pamatuji od babičky a drobenka z polovičního množství. Ještě v jednom jsem se odchýlila od originálu, neměla jsem podmáslí tak jsem ho nahradila kefírem. Výsledek? Jako od babičky, mňam.
  profile image
Veronika
17.10.2008 12:40
Tenhle koláč je super se švestkami, blumami či rybízem. S jahodami mi přišel moc sladký, ale v kombinaci s jiným ovocem naprosto neodolatelný...
  profile image
Andrea
13.07.2008 21:17
Koláč je výborný, ale drobenky je opravdu moc, příšte by stačila poloviční dávka. Drobenka zdvojnásobila výšku koláče, proto pečte na velkém plechu
  profile image
jitunka713
04.09.2009 16:54
přišlo mi to jako obrovské množství, dělala jsem rovnou z poloviční dávky a ještě mi zbylo, koláč mám ještě v troubě, takže chuť posoudíme až za chvíli "-)
  profile image
adelka
30.05.2008 11:29
Dneska jsem ho pekla z poloviční dávky. I když jsem ubrala cukr na polovinu, je i přesto stále velmi sladký. Příště uberu víc. A jahod je potřeba dát taky podstatně více, alespoň jednou tolik. Já jsem na poloviční dávku dala 250 g jahod a sneslo by to ještě víc.
  profile image
katka
08.06.2008 16:33
myslím, že je to na každým, kolik tam dá jahod. Já jsem tedy dala taky přes půl kila jahod, když jsem tam nakladla těch 300g, tak jsem prostě ještě přikrájela. Musím ale říct, že jsem zapomněla na jahody se škrobem nasypat zároveň těch 100g cukru a je sladký akorát. Vzala jsem na ochutnávku kamarádkám do práce a můžou se po něm utlouct - hned jsem posílala recept dál. Nechápaly jak je možné, že nechutná jako bublanina, ale je tak vláčný ;-) super recept!
  profile image
Deverka
12.06.2008 09:06
souhlasím s adélkou, dala jsem dvojitou dávku jahod a shodli jsme se s přítelem a kamarády, že by to chtělo více jahod. jinak je výborný a osvědčil se. budu ho péct častěji. snad to půjde v zimě i s mraženými.
  profile image
Blanca
27.05.2008 13:14
Včera jsem ho pekla z poloviční dávky - "kdo ví, co to bude a zda se sní..." :) Dnes peču další. Je jednoduchý a chutný! Nám tedy víc chutnal vychladlý, teplý až tak ne.
  profile image
Alena
31.08.2007 11:08
Recept se nachází v č.7/04, a také č.1/05, str.29
  profile image
Katka
08.07.2007 18:59
Recept jako takový je výborný (každý si přece jen upravuje recepty podle svého). Já dávám méně drobenky. Letos jsem vyzkoušela koláč i s rybízem a všichni si ho pochvalují, protože v něm vynikne chuť rybízu a ne jeho kyselost.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/7

Červenec 2004