Jak využít rajčata ze zahrádky? Jednou z možností je uvařit si k večeři nebo obědu českou klasiku - lečo! Výhodou je, že nepotřebujete naprosto přesný recept a podle chuti můžete se surovinami libovolně experimentovat, tak jako my. A přesně z takového pokusu vzniklo lečo de luxe, které lehce zavání Itálií. Pro italskou kuchyni jsou rajčata naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 368 kcal
- Bílkoviny 22 g
- Sacharidy 10.75 g
- Tuky 24.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2007/5
Květen 2007
Komentáře
Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.
proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN
Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.