Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,5 (53x)
18. 7. 2014
Lečo de luxe
Apetit
Lečo de luxe
Apetit


Snadné
< 30 min
4,5 (53x)

Jak využít rajčata ze zahrádky? Jednou z možností je uvařit si k večeři nebo obědu českou klasiku - lečo! Výhodou je, že nepotřebujete naprosto přesný recept a podle chuti můžete se surovinami libovolně experimentovat, tak jako my. A přesně z takového pokusu vzniklo lečo de luxe, které lehce zavání Itálií. Pro italskou kuchyni jsou rajčata naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 368 kcal
  • Bílkoviny 22 g
  • Sacharidy 10.75 g
  • Tuky 24.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(53 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jana Nemeckova profile image
Jana Nemeckova
16.08.2018 13:27

Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.

Pálivá Jitrnica
02.12.2017 11:48

proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN

Jaroslava Bartoňová profile image
Jaroslava Bartoňová
15.04.2016 12:03

Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.

  profile image
mazoretka
18.04.2009 18:38
Tohle lečo miluje celá rodina.Dělám ho po celý rok.Nedávám uzeninu ale menší cuketku.Podušená s rajčaty je naprosto skvělá.
Ludmila Štillerová profile image
Ludmila Štillerová
06.04.2009 07:32
Také používám rajčata Valfruta, protože ta co dostanu ke koupi v obchodě pustí moc "kyselé tekutiny" a moc nám nechutná. Lečo dělám jen bez uzeniny, bez vajec jen jako přílohu k masu, pokud to má být jako samostatnéj jídlo, tak vejce jako volská oka a párky dodám jako přílohu zájemcům.
  profile image
Gábina
11.08.2008 19:46
Také dávám přednost čerstvým rajčatům. Vajíčka míchám zvlášť a usmažená je pokládám na lečo. Je to výborná chuťová kombinace.
  profile image
Ivka
21.11.2007 10:01
Naučila jsem se vařit tuhle směs bez vajíček, je to skvělá příloha k masu, zkuste!
  profile image
Lenka
21.01.2008 23:06
Podle mě je lečo lepší, když se vaří z čerstvé zeleniny...

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007

Související články

Knelíky s vajíčkem

Jídla našeho dětství: Svezte se na vlně nostalgie

Jsou jídla, která nám okamžitě přináší pocit nostalgie. Většina lidí se shodne na kuřeti na paprice, knedlících s vejcem nebo buchtičkách se šodó (či s vanilkovým krémem). Taková játra na cibulce, krupicová kaše a rýžový nákyp už vyvolávají ve společnosti kontroverzi. Ne všichni na ně totiž vzpomínají s láskou. Ať už jste tým jedna nebo dvě, pojďte se s námi svézt na vlně retra.