Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 120 min
4,9 (9x)
16. 11. 2023
Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
Apetit
Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
Apetit


Velmi snadné
> 120 min
4,9 (9x)

Variace Marka Raditsche na tarte tatin má v sobě kus francouzské elegance i chuti domácího, poctivého štrúdlu. Dlouhé pečení promění jablka a karamel v úžasnou lahůdku.


Nezhasínat obrazovku

Porce

6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Na karamel

Na crème anglaise

Na jablka

Na glazuru

Na dokončení

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1248.83 kcal
  • Bílkoviny 17.33 g
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 71 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  2. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  3. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  4. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  5. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/11

Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche!  V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření.  Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022. Apetit, napsáno s chutí. 

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.