2022/11

2022/11
Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche!
V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření.
Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022.
Apetit, napsáno s chutí.

Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise

Jablková obrácená roláda

Koláč Mont Blanc

Kotlety s houbami a kaštanovo-smetanovou omáčkou

Kaštanovo-celerový krém

Slaná dýňovo-kaštanová galetka

Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem

Vařené hovězí, brambory, zelenina a tatarka

Cibulové koláčky

Cizrnová polévka z tlakového hrnce

Pikantní tuřín z jedné pánve

Losos s mandlovým pestem a pečenou dýní

Polévka minestrone

Zelí a kroupy po asijsku

Koláčky z listového těsta s povidly a jablky

Svatomartinské vandrovnice

Bramborové lokše s játry a cibulkou

Zapečené těstoviny s mletým masem a kapustou

Snadná mrkvová bábovka

,Konvicové‘ nudle s lososem a okurkou
