Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,0 (70x)
4. 10. 2018
Obrácený hruškový koláč s karamelem a pistáciemi


Velmi snadné
< 60 min
4,0 (70x)

Koláč, který dostane každého! Proto také nesmí chybět na žádném redakčním večírku...


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč

Na těsto

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3477 kcal
  • Bílkoviny 61 g
  • Sacharidy 393 g
  • Tuky 173 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(70 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Alena Šimonovská profile image
Alena Šimonovská
23.10.2022 10:55
Tohle fakt někomu funguje? Řídila jsem se receptem od začátku do konce. Hned v úvodu mi karamel nešel rozetřít na pekáč - tekutý stav se záhy změnil ve vazkou hmotu, která v podstatě roztírat nešla, a za pár vteřin ztvrdnul úplně. Ok, pokračovala jsem. Přidala ořechy, hrušky. Připraveného těsta bylo zjevně málo, na uvedený rozměr pekáče jsem ho po hruškách stěží rozetřela. Ale tak jo. Dala jsem péct. Poté, co jsem koláč vyndala a nechala cca 10 minout chladnout, snažila jsem se ho vyklopit. Na plechu zůstaly hrušky a část těsta. V pekáči další část těsta a v podstatě všechen karamel. V čem je háček/jsou háčky?

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/10

Říjnové plískanice si na nás nepřijdou! Nový Apetit vás příjemně naladí na podzimní notu. Nechte se pobláznit dánským životním stylem hygge, naučte se připravit ty nejšťavnatější a nejkřupavější řízky na světě, vařit bez lepku podle Martiny Alinče Dvořákové či proměnit fastfood v poctivé, domácí a především zdravé jídlo. Aktuální vydání přináší i nový pohled na oblíbenou stálici české kuchyně – brambory. Zkrátka ovšem nepřijdou ani milovníci sladkého, protože nechybí ani recepty na vskutku hříšné podzimní dezerty plné čokolády, ořechů a karamelu, které zaženou každý splín, či další díl naší Cukrárny, ve které vás Petra Stahlová naučí neodolatelné tartaletky. Apetit, napsáno s chutí.

Související články