Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,0 (90x)
14. 1. 2019
Alpské cukroví
Apetitonline.cz
Alpské cukroví
Apetitonline.cz


Snadné
> 60 min
4,0 (90x)

Recept pocházející z lázní Ischl zdědila Helena Budínská po mamince. Její přátelé jím zdobí svatební stoly – a my vám ho s předstihem doporučujeme i jako vánoční cukroví.


Nezhasínat obrazovku
40 sušenek
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

40 sušenek

Na náplň

Na ozdobu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 207.75 kcal
  • Bílkoviny 2.53 g
  • Sacharidy 19.83 g
  • Tuky 12.15 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Helena Budínská, z vydání Apetit 2005/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(90 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
dračí máma
10.12.2009 17:21
Také ho zkusím, recept zní dobře...
  profile image
Ginny
23.11.2007 20:38
Tak toto je možná prapůvodní recept na takzvané išlské dortíčky, taky z ořechového těsta bez vajíček. Určitě ho zkusím.
  profile image
Jana
08.11.2007 14:34
Je fakt, že mezi mé oblíbené cokroví patří spíše ty slepované pikantní marmeládou a nebo sušenková klasika jako jsou pracny. Jenže alpské cukroví tento stav výrazně změnilo. Je to dnes jedno z nejoblíbenějších a také nejrychleji snědených cukroví. Jana
  profile image
Alena
03.09.2007 18:29
Recept se nachází v č.11/05, str.20
  profile image
Anien
20.12.2006 12:18
Tak jsem zase po roce dělala tohle cukroví. Těsto při vyvalování má tendeci se trhat, klasicky s moukou vyválet to jde hůř, ale mezi potravinářskými foliemi je to bez problémů. Krému nedávám moc a stačila mi poloviční dávka.
  profile image
Anien
30.03.2006 18:55
Moc dobré. Slepované cukroví nepatří k mým favoritům, ale tohle mě zaujalo.Je fakt moc dobré.Dělala sem ho s mamkou a měly sme co dělat, abychom nesnědly syrové těsto.
  profile image
Viera
30.03.2006 16:43
Nikdy jsem nepekla, protože nemusim sladke a myslela jsem si, že to ani neumím. Když jsem ale udělala tohle, spustila se lavina. Ted peču pořád. Je to královské cukroví.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/11

Listopad 2005