2018/12
2018/12
Tiše, jako se snáší tma prozářená teplým světlem svíček, se blíží advent a s ním i přípravy na Vánoce. Opusťte na chvíli uspěchané shánění dárků a nechte se nad stránkami prosincového Apetitu ukolébat vánoční pohodou. Připravili jsme pro vás číslo plné receptů, v němž samozřejmě nemohou chybět osvědčené rozpisy na klasické cukroví nebo vtipný tip, jak pomocí tří vykrajovátek a bílkové polevy vytvořit hned devět různých perníčků. Těšte se neotřelé nápady na štědrovečerní rybí večeři, ať už to letos bude kapr v úpravě šéfkuchaře Pavla Býčka či skandinávskou kuchyní inspirovaný losos. Dozvíte se, proč se o Vánocích jedli šneci, kam vyrazit na nejkrásnější adventní trhy či jakou kuchařku si přát pod stromeček. A pokud si od budete potřebovat odpočinout od všudypřítomných koled, přeneste se s vůní koření do Orientu a dopřejte si hřejivá jídla, která navíc v předvánočním shonu budou hotová raz dva. Užijte si s námi kouzelné Vánoce!
Apetit, napsáno s chutí.
Benátský vaječný likér
Ovocný perník se zmrzlinou a sirupem z brandy
Ořechová roláda s pařížskou šlehačkou
Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí
Vánoční chlebíček
Vánoční croquembouche
Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink
Pečené kaštany s rozmarýnem
Kuřecí pilaf se sušeným ovocem a ořechy
Pappardelle s kachním ragú
Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem
Salát s grapefruitem
Chlebíčky v severském stylu
Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou
Pohár z lesního ovoce se šlehačkou
Harira
Houbová krémová polévka
Aloo gobi neboli květák a brambory
Sladká vánoční vločka
Zelené kari s rybou
Kořeněné kuře s kuskusem
Vydatná polévka na zahřátí
Slavnostní žemlovka z vánočky
Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

