Co hodit na gril místo steaku? Co takhle zeleninu? Lilek je k tomu jako stvořený. Výrazná kořeněná marinádu mu náramně sluší a společně s tempehem a kokosovou rýží tvoří syté hlavní jídlo. Rychlá večeře z grilu a přitom bez masa!
Porce
Suroviny
Porce
Na lilek
Na kokosovou rýži
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7

Recept je z vydání:
Apetit 2023/7
Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.