Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
3,8 (16x)
18. 7. 2014
Francouzské škvarečky
Apetit
Francouzské škvarečky
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
3,8 (16x)

Francouzské škvarky ,rillons‘ a ,rilettes‘ mají prostý původ a vypadají skromně. Labužníci je však už dávno povýšili do šlechtického stavu!


Nezhasínat obrazovku
6 čtvrtlitrových sklenic
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6 čtvrtlitrových sklenic
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 917 kcal
  • Bílkoviny 36.33 g
  • Sacharidy 3.33 g
  • Tuky 80.67 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/2

Únor 2008

Související články

cokoladova pena

El Cid zve na večer plný chutí Francie a Španělska

Skvělé víno a středomořské delikatesy k tomu

Sommelier Club de Bourgogne a restaurace El Cid v Plzni se rozhodly, že pro vás připraví gurmánský večer, kde skloubí chutě francouzského a španělského vína. Navíc je na tento večer nachystáno speciální středomořské menu. Jako drink na uvítanou vám v restauraci nabídnou svěží crémant v kombinaci se španělskou cavou, která patří mezi špičková šumivá vína.

Během večera vám mimo jiné naservírují delikatesy jako gratinované ústřice, zapečené mušle nebo grilované kachní prso. Také se budete moci zúčastnit slepé degustace středomořských sušených šunek a na závěr večera je pro hosty připravena lahůdka – čokoládová pěna se španělským brandy. Samozřejmě nebude chybět výběr sýrů servírovaný s přírodně sladkými víny.

Menu Francie versus Španělsko:

  • Crémant de Bourgogne brut, Paul Chollet/Cava d’Espagne & Gratinovaná ústřice s crème fraîche a Crémantem de Bourgogne vs. Zapečená mušle s crème fraîche a španělskou cavou
  • Provence „Clos de Mireille“ 2008, Domaine OTT/Chardonnay 2006, Jean Leon & Slepá degustace středomořských sušených šunek
  • Château de Mercuès 1998, AOC Cahors/Faustino I. Gran Reserva 1999, Bodegas Faustino Rioja & Grilované kachní prso s bramborovým pyré z pečených česneků s vinnou omáčkou crème de cassis
  • Château du Tertre 1995, Margaux/Campillo Gran Reserva 1995, Bodegas Campillo, Rioja & Mousse de chocolate – čokoládová pěna se španělským brandy de Jerez ‚Cardenal Mendoza‘
  • Château Bastor Lamontagne 1999, Sauternes/Moscatel Oro, Miguel Torres & Variace sýrů s modrou plísní


Co: Večer na téma Francie versus Španělsko
Kdy: 14. dubna 2011 od 18 hod.
Kde: El Cid, Křižíkovy sady 1, Plzeň
Za kolik: 1550 Kč
Rezervace: +420 377 533 789, obchod@merlot.cz

Připravila Nikola Kricnerová