Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,9 (16x)
4. 7. 2022
Horká rajčata na vychlazeném jogurtu a chléb lavaš
Apetit
Domácí chléb lavaš
Apetit


Snadné
> 60 min
3,9 (16x)

Lavaš pochází z Arménie. Těsto se vytahuje dotenka, až je z něj plachta. Pak se přitiskne na horké stěny do země zapuštěné pece a bleskově upeče. Před konzumací se chléb může navlhčit vodou. Velký, tenoučký a měkký lavaš v běžných domácích podmínkách upéct nelze, ale kynutá verze amerického pekaře Petera Reinharta je dobrou náhradou.


Nezhasínat obrazovku

Porce

2
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 432 kcal
  • Bílkoviny 14.5 g
  • Sacharidy 67.5 g
  • Tuky 9.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/7

Červencové číslo je tu a to znamená jediné! Prázdniny, slunce, pohodu, vaření pod širým nebem na ohni i rozpáleném grilu, zavařování bohaté letní úrody, kouzlení s čerstvými bylinkami, vychutnávaní dezertů z voňavého, dokonale zralého ovoce i lenošení pod slunečníkem s osvěžujícím koktejlem ve sklence a domácí zmrzlinu na talířku. Na všechno jsme mysleli a sepsali jsme pro vás ty nejlepší recepty, díky nimž prožijete to nejlahodnější léto. K nim jsme přidali poctivou porci rad, tipů a nápadů, které z vás udělají opravdového mistra. Zbrusu nové číslo Apetitu vychází už 22. 6. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

lednice

Školní rok v kuchyni s UMEM: Víte, co kam patří v lednici a jak skladovat maso či vejce?

Školáci za sebou mají první čtvrtletí školního roku a už si zaběhli systém, dobře si organizují čas a povinnosti. Učí se organizovat čas i své povinnosti, protože právě dobrá organizace je základem úspěchu – a to platí i v kuchyni! Než se pustíte do vaření, měli byste si udělat pořádek na pracovní ploše, ve spíži i v lednici. Víte, jak správně skladovat jednotlivé potraviny a jaká pravidla dodržovat? Inspirujte se tipy od kuchařů z Ambiente a odborníků z vzdělávacího centra UM.