Chlupaté se nazývají kvůli nitkám strouhaných brambor, které z nich trčí podobně jako chlupy. Oblíbenou přílohu připravíte snadno podle našeho receptu a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí a můžete podávat. Čím hrubší mouku použijete, tím nadýchanější knedlíky budou.
Videorecept
4-6 porcí
Suroviny
4-6 porcí
K podávání
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 315.5 kcal
- Bílkoviny 11.5 g
- Sacharidy 56.83 g
- Tuky 2.67 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,6/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/2
Únor 2008
Komentáře
Chlupaté knedlíky jak od mé maminky či pratety, babičky, prostě klasická staročeská krmě. Vynikající recept na chlupaté halušky - jak se jim říká u nás ve Slezsku, ale mám je rád i v různých obměnách (např.s vařenými bramborami, nebo s kostičkami osmaženého rohlíku, do těsta vmíchanou listovou zeleninou atd.) Jsou rovněž vynikající jako přílohové
např. k uzenému masu se zelím a p. Já je například zbožňuji, když zbudou od oběda,
rozkrájené na menší kousky a osmahnuté dozlatova na vyškvařené slanině, zapíjené
černou kávou (Meltou).