Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (45x)
26. 1. 2018
Bratislavské rohlíčky
Apetit
Bratislavské rohlíčky
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (45x)

Rohlíčky prosluly už v době, kdy se Bratislavě říkalo Prešpurk, tedy za Rakousko-Uherska. Udržely se i v Maďarsku, kde se na Vánoce pečou podobné záviny. Bratislavské rohlíčky si u nás můžete upéct třeba na svatomartinské posvícení. Chutnají naprosto božsky!


Nezhasínat obrazovku
32 rohlíčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

32 rohlíčků

Na nádivku

Na těsto

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 149.16 kcal
  • Bílkoviny 4.13 g
  • Sacharidy 12.84 g
  • Tuky 8.56 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(45 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Věra Kacerovská profile image
Věra Kacerovská
18.01.2018 13:33

Paní Simono, já myslím, že je to asi bez mléka dobře. Není to vůbec klasické kynuté těsto - za 2 hodiny v chladnu asi nezkyne. Co z toho pak bude nemám potuchy, možná pak rychle vyskočí v troubě, ale jistá si nejsem. Na netu najdete spoustu jiných receptů na Bratislavské rohlíčky, ale už jsou z klasického kynutého.

Simona Langášová profile image
Simona Langášová
18.01.2018 18:41

Vím, že to není klasické kynuté těsto :-) , ale i tak: alespoň malé množství mléka je tam potřeba. Vyzkoušela jsem to. Droždí jsem dala obvyklé množství, tedy podstatně méně, než je uvedeno v receptu. Chuťově jsou celkem dobré.

Martina Kojzarová
19.01.2018 10:26

Moc děkujeme za zprávu :-)! Jsme rádi, že se rohlíčky nakonec podařily, byť s menšími úpravami. Ovšem těsto opravdu prověříme.

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Martina Kojzarová
26.01.2018 15:01

Dobrý den, paní Langášová,
dnes kolegyně rohlíčky testovala a těsto (v uvedeném znění) fungovalo na výbornou :-). Rozhodně to není tradiční kynuté, ale pracovalo se s ním dobře a výsledek byl skvělý. Je ovšem fakt, že je potřeba ho důkladně propracovat. Určitě se ale nemusíte bát ho použít. Záleží ovšem opravdu na vás, rozhodně můžete zůstat u svého, vyzkoušeného, těsta.
Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Simona Langášová profile image
Simona Langášová
17.01.2018 18:12

Mohli byste mi prosím odpovědět na ty dotazy ze dne 13.1.2018 ? Děkiji

Simona Langášová profile image
Simona Langášová
13.01.2018 13:46

Mám 2 dotazyf k Bratislavským rohlíčkům:
1.těsto je opravdu bez mléka? Vždyť se to těsto nedá dát vůbec dohromady.
2. toho droždí má být pravdu celá kostka? Vždyť se obvykle používá jedna kostka na 1 kilo mouky!

Martina Kojzarová
18.01.2018 14:25

Dobrý den, paní Langášová,
omlouváme se za pozdní odpověď, nezapomněli jsme na vás, jen jsme se snažili tenhle oříšek "rozlousknout" :-(. Bohužel recept je 10 let starý a jeho autorka už v redakci nepracuje, takže je to komplikovanější než v jiných případech :-(. Její recepty jsou obvykle sázka na jistotu, ale samozřejmě nelze vyloučit, že mohlo dojít k nedopatření. To nejde vyloučit nikdy. Podle vysokého hodnocení (a oblíbenosti) by se ovšem také dalo soudit, že recept je plně funkční. Nejedná se o klasické kynuté těsto, takže je jeho neobvyklé složení možná opravdu správné. Budeme ho ovšem muset znovu vyzkoušet, abychom ověřili jeho funkčnost. Samozřejmě, pokud jste ho mezitím vyzkoušela, budeme za vaše postřehy moc rádi.

S pozdravem, redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/10

Říjen 2007

Související články