Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (13x)
3. 1. 2019
Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem
Apetit
Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (13x)

„Miluju nápadité jednohubky, kanapky, zkrátka finger food. Na večírcích je uzobávám celý večer s pocitem, že jsem vlastně nic nesnědla,“ prozrazuje redaktorka Katka.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2231 kcal
  • Bílkoviny 70 g
  • Sacharidy 164 g
  • Tuky 139 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Martina Limrová profile image
Martina Limrová
23.02.2019 12:08

Ahoj! Střapatce mi vůbec nedržely pohromadě, nezapomněli jste v receptu alespoň vejce? Byly opravdu výborné, na oslavě všechny nadchly, ale upéct se daly až po tom, co jsem přidala 2 vajíčka aspoň. Děkuji za odpověď :)

Martina Kojzarová
25.02.2019 15:52

Dobrý den, Martino, moc děkujeme za poznámku a hlavně skvělé vyřešení! Ověřili jsme recept u jeho autorky a těsto je skutečně bez vajec. Směs rozetřená na pánev by měla být tenká (žádná vyšší placička, která se při obracení rozpadá, ale spíš taková křupinka). Nicméně je ale fakt, že vzhledem k tomu, že se jedná o brambory a zelí, udělat tenkou vrstvičku není úplně snadné. A mnoho lidí si stejně potrpí spíše na silnější placičku, a proto do receptu vejce přidáme a do postupu upřesníme :-).

S pozdravem, redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/1

Představujeme první číslo roku 2018! Odstartujte s námi nový rok tím nejlahodnějším způsobem... Sepsali jsme pro vás naše nejoblíbenější recepty, kterými oslňujeme poslední večer v roce, sestavili dokonalou hostinu na první lednový den a připravili svěží citrusové dezerty, jejichž vůně a chuť vás naprosto okouzlí. Společně nahlédneme do Kulinária Zdeňka Pohlreicha a také do kuchyní autorů kuchařek, kteří poradí, jak vykročit do nového roku lehkým krokem. Petra Stahlová vás tentokrát provede nástrahami příprav světoznámého dezertu millefeuille. Těšit se můžete i na recepty plné zimní zeleniny či rychlé večeře pro všední den. Přejeme, ať je váš rok 2018 nejen šťastný, ale i plný originálních nápadů a pestrých chutí! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Jídlo při práci na home office

Co mlsat při práci z domova?

Práce z domu, která je v současné situaci běžnou praxí, v sobě nese řadu výhod. Nemusíte vstávat o dvě hodiny dříve kvůli cestě do práce, nemusíte se převlékat z pyžama ani si večer chystat oběd či svačinu. To však neznamená, že bychom se měli s jídlem odbývat či sahat po rychlých, ale nezdravých pokrmech. Přinášíme vám tipy na rychlé svačinky, které vám přípravou nezaberou více než 15 minut a jsou zdravým, chutným palivem do plného pracovního nasazení.