Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
14. 8. 2025
Živáňská ryba
Apetit
Živáňská ryba
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Pečený pstruh na způsob živáňské je báječnou obměnou tradiční grilované ryby. Příprava v alobalových balíčcích má své kouzlo, každý dostane svou porci – šťavnatou a plnou chuti.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/8

K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_2514338949.jpg

Oregano v kuchyni i na zahradě: Jak ho pěstovat a uchovávat? A proč nepatří jen na pizzu?

Oregano patří k bylinkám, které provoní středomořskou kuchyni stejně spolehlivě jako tu českou. Má svěží, výrazně aromatickou chuť a dokáže pozvednout i obyčejný pokrm na úplně jinou úroveň. V čerstvé i sušené podobě je navíc mimořádně univerzální, takže si snadno najde cestu do každodenního vaření. Dnes si bez něj neumíme představit pizzu, těstoviny, rajčatové omáčky ani bylinkové máslo.