Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,7 (13x)
29. 9. 2021
Savojský kuřecí řízek a lehký bramborový salát s rajčaty
Apetit
Savojský kuřecí řízek a lehký bramborový salát s rajčaty
Apetit


Snadné
< 60 min
4,7 (13x)

Savojský řízek má pro naši redaktorku Stáňu nádech nostalgie. Patří totiž k jejím chuťovým vzpomínkám z dětství, kdy se tu a tam objevovaly na jídelníčcích restaurací. V kuchařkách je ale hledala marně, snad proto, že se ve skutečnosti jmenují jinak. Metodou pokus–omyl se konečně dobrala receptu, který ji chuťově vrátil v čase. Aby byl nedělní oběd dokonalý, doplňuje ho variace na bramborový salát II. z pětadvacátého vydání Zlaté kuchařky s rozpočty A. Kejřové a M. Kuchařové z roku 1948. Teď si savojský řízek podle Stánina receptu můžete usmažit i vy.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na bramborový salát

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 465.5 kcal
  • Bílkoviny 34.5 g
  • Sacharidy 45.25 g
  • Tuky 13.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Řízek s bramborovým salátem z Ambiente

Bramborový salát jako od profíků? Uvařte kořenovou zeleninu v láku od okurek, jako to dělají šéfkuchaři z Ambiente

O recept na ten nejlepší bramborový salát se dokáží lidé i pohádat, spor o to, zda do salátu patří či nepatří uzenina umí být podobně divoký jako legendární spor „se šípkovou, nebo se zelím“. Je jasné, že každá rodina má svůj tradiční postup, někde nedají dopustit na hrášek, jinde zase na jablko. My jsme se letos rozhodli nechat inspirovat vyhlášeným bramborovým salátem z Ambiente – v čem je unikátní?