Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,7 (13x)
28. 9. 2021
Dršťkovka z hlívy
Apetit
Dršťkovka z hlívy
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,7 (13x)

Dršťkovou polévku zná každý, ne každý ji ale jí. Vyzkoušejte naši variantu, ve které jsou namísto nepopulárních drštěk houby! Dršťkovka z hlívy je skvělou alternativou a navíc velmi jednoduchý recept, který máte hotový do půl hodiny.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 318.25 kcal
  • Bílkoviny 11.75 g
  • Sacharidy 33.5 g
  • Tuky 13.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Nejlepší bramborový guláš

Komentáře

Lenka Kulhánková profile image
Lenka Kulhánková
21.11.2021 17:24
Ok

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Dršťková polévka

Polévka tak hustá, že by po ní mohly chodit kočky: Příběh české dršťkové, na kterou nedal dopustit ani Jan Neruda

Dršťková polévka. Už jen ten název vyvolává ostré emoce. Když se ale na přelomu 19. a 20. století řeklo „jít na dršťkovou“, neznamenalo to jen zahnat hlad. Praha tehdy měla svůj zvláštní rytmus. Hospody a vinárny byly místem, kde se žilo. Číšnici měli prestiž a hostinští byli hrdí na svou profesi. V pražských podnicích jako U Zlatého hada, U Ježíška nebo U Choděry se scházeli básníci, malíři, muzikanti i profesoři.