Nová registrace Zapomenuté heslo

Masopust

Masopust je tradiční svátek, který se slaví v období před začátkem postní doby, obvykle v únoru nebo březnu, a je spojen s veselými oslavami, průvody a tancem. Tento svátek má kořeny v lidových zvycích a často je provázen maskami, kostýmy a různými veselými tradicemi. V některých oblastech je masopust známý i svými gastronomickými specialitami, jako jsou koblihy, jitrnice, zabijačkové pokrmy a další bohaté jídla, které symbolizují hojnost před obdobím půstu. 

Pečené koleno
Velmi pomalu pečené vepřové koleno
Smažené vepřové koleno s paprikáčem, pečenými brambory a nakládanou ředkvičkou
14receptů
Jak na vepřové koleno? Pečené, vařené i uzené – každý styl má něco do sebe!
Nejlepší koblihy
Koblihy domácí
Masopustní koblihy
Koblihy
33receptů
Smažené sladkosti – cesta k radosti! Vdolky, boží milosti a koblihy na všechny způsoby pro začátečníky i mistry
Ovarová mísa s křenem
Zabijačkový guláš dušený v troubě
Černá zabijačková polévka (prdelačka)
Škvarkoví šneci se zelím
33receptů
Tradiční zabijačkové hody. Jak na jitrničky, prdelačku nebo uzené z komína

Všechny kategorie článků