Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
4,4 (289x)
5. 10. 2015
Základní cheesecake
Apetit
Základní cheesecake
Apetit


Snadné
< 120 min
4,4 (289x)

Základní cheescake je až neuvěřitelně prostý. Tvoří ho sušenkový základ a na něm je jemná tvarohová vrstva. Tento recept na cheescake můžete podle svých preferencí proměnit - přidejte do něj limetkovou kůru a šťávu, po upečení ho polijte čokoládovou polevou nebo ozdobte ovocem. ,Tvarohový koláč‘ v luxusním podání je neodolatelný dezert. Pro jeho přípravu platí, že trpělivost přináší dokonalý cheesecake.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
8-10
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8-10

Na korpus

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 480 kcal
  • Bílkoviny 15.38 g
  • Sacharidy 43.25 g
  • Tuky 26.63 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(289 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lenka Moravcová profile image
Lenka Moravcová
10.11.2018 16:13

Jak postupovat, aby cheesecake po upečení nepraskl? Když ho upeču, je v pořádku a při chladnutí v troubě praskne náplň vprostřed. Děkuji

Martina Kojzarová
12.11.2018 09:52

Dobrý den, Lenko,
moc nás mrzí vaše starosti s praskajícími cheesecaky. Možných řešení je více.
1) Zkuste péct ve vodní lázni - formu pečlivě obalte do alobalu, posaďte do hlubšího plechu a do plechu nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny dortové formy a poté pečte tak, jak jste zvyklá.
2) Existuje i jednodušší varianta, při které se vyhnete obalování formy - na dno trouby položte pekáček, nalijte do něj horkou vodu a opět pečte, jak jste zvyklá.
3) Nebo můžete zkusit cheesecake péct ještě na nižší teplotu (100-120°C).
Věříme, že jedna z metod se vám určitě osvědčí a prasklinám bude konec :-)!

Krásný den, redakce Apetitu

Kateřina Kantorová profile image
Kateřina Kantorová
04.05.2015 07:10

Cheesecake byl moc dobrý, jen mi přišel nízký. Klidně by to sneslo více všeho, (více náplně, více sušenek pro spodní vrstvu). Použila jsem kromě Ricotty a Philadephie i trochu nízkotučného tvarohu. Na sušenkovou část jsem použila opravdu poctivé hodně máslové sušenky, to byla chyba, ostatním doporučuji použít spíš nějaké sušší (např. typu BeBe), jelikož se tam stejně přidává rozpuštěné máslo, ta silně máslová chuť pak trochu kazila celkový požitek :-) ale jinak super recept, děkuji!! :-)

Hana Krmelová profile image
Hana Krmelová
11.12.2014 08:56

Tak už nevím, dělala jsem ho z ricotty a philadelphie, ve vodní lázni, chladnout jsem ho nechala v troubě s pootevřenými dvířky a až pak jak vychladnul ho dala chladit a stejně mi přijde opět moc hutný. Nevíte, kde je problém? Co udělat, aby byl nadýchanější a jemný?

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/7

Červenec 2008