Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,1 (200x)
11. 1. 2019
Citronový cheesecake ve stylu New Yorku
Apetit
Citronový cheesecake ve stylu New Yorku
Apetit


Snadné
< 90 min
4,1 (200x)

Tahle tradiční varianta cheesecaku je sametová a velmi bohatá. Aby také ne, když předlohou receptu nám byl slavný New York cheesecake. I když příprava citronového cheesecaku nevyžaduje předchozí zkušenosti, bez trpělivosti se rozhodně neobejdete. Rozhodně ale stojí za to recept vyzkoušet – ať už jako slavnostní dezert nebo chutný zákusek k odpolední kávě.


Nezhasínat obrazovku
průměr 24 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

průměr 24 cm

Na korpus

Na náplň

Na potření

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4357 kcal
  • Bílkoviny 105 g
  • Sacharidy 412 g
  • Tuky 254 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(200 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Eva Šichová  profile image
Eva Šichová
05.10.2020 09:51

Dobrý den! Nevím, kde jsem udělala chybu, ale ta citronová náplň je velmi řídká, dort jsem pekla přesně podle návodu a nechala jsem ho v lednici přes noc. Chuťově je moc dobrý

Martina Kojzarová
05.10.2020 14:45

Dobrý den, paní Šichová,
řekli bychom, že chybu jste určitě neudělala, spíš dort asi ještě potřeboval chvíli pobýt v troubě. Doba pečení je hodně individuální záležitost – záleží nejen na velikosti formy, ale i konkrétní troubě. Teplota uvnitř se od té nastavené může lišit až o několik desítek stupňů. Při pečení cheesecaku je důležité dojít do bodu, kdy jsou kraje pevné a střed se ještě stále lehce chvěje. Na téma pečení cheesecaků jsme sepsali dva články https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/jak-upect-dokonaly-cheesecake + https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/jak-upect-dokonaly-cheesecake-…
Třeba tam najdete rady, které pomohou. Držíme palce, aby se dort příště vydařil na výbornou.

S pozdravem, redakce Apetitu

Hana Janská profile image
Hana Janská
25.11.2017 16:07

Prosím poradi někdo jak získám postup přípravy?

Eva Dvořáková
27.11.2017 13:13

Dobrý den,
postup přípravy i aktuální fotku jsme pro vás do receptu přidali :). Díky!

Katerina Sille profile image
Katerina Sille
29.08.2014 00:28

Vic citronove stavy, o 40g min cukru a zadna vanilka a sklizim vzdy obrovsky uspech.

  profile image
e
13.10.2008 10:13
chut byla výborná, použila jsem ricottu a mascarpone, ale tvar se ropadával a to jsem pekla o 30 minut déle, než bylo doporučeno... možá že kdybych vynechala vodní lázen, bylo by to ok
  profile image
zkvetka
03.01.2009 03:22
....ja som ho piekla uz viackrat VZDY BOL SUUUUPER, vzdy vsak z luciny a vo vodnom kupeli, myslim si skor, ze problem bol v syre, alebo dlzke doby chladnutia.......
  profile image
irča
30.07.2008 12:35
Tímhle dezertem nic nepokazíte. Je naprosto úžesný. Je u nás vyžadován při kažté oslavě:) Pekla jsem ho už z tvarohu, lučiny, sýru mascarpone. Nejlepší je z lučiny, to se ho dá sníst neomezené množství, použijete-li tučný sýr mascarpone, moučník bude vynikající, ale natolik hitný, že vás zasytí 1 kousek:)
  profile image
Alena
02.09.2007 15:46
Recept se nachází v č.7/05, str.56
  profile image
mirka
12.06.2007 13:13
Chuťově vynikající, ale neforemný. Postupovala jsem přesně podle receptu, ale výsledek ani zdaleka nepřipomínal obrázek. Kde jsem udělala chybu?

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/7

48 snadných receptů na prázdniny. Vařte jako šéfkuchař! 

Související články

citrony

Sezona: citrony 3x jinak

Netvařte se kysele! Citronová kůra a šťáva se hodí do zálivek, dipů a marinád na maso. Anebo na tradiční britský citronový krém, který je skvělý na palačinky.