Vločkový koláč s křupavou zlatou kůrčičkou plný šťavnatého ovoce vás hravě přesvědčí, že i zdravější dezerty mohou být hříšně dobré. Příprava je navíc tak snadná a rychlá, že do hodiny můžete hotový koláč z ovesných vloček vytahovat z trouby.
Na 8 řezů
Suroviny
Na 8 řezů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 3169 kcal
- Bílkoviny 39 g
- Sacharidy 465 g
- Tuky 112 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/5
Jídla z pánve wokNejlepší halušky s brynzou7x chřestSvatba ve vlastní režiiSnadné dezerty z plechu
Komentáře
Náš nejoblíbenější koláč, který dělám pořád. Je snadný a velmi rychlý, většinu ingrediencí člověk najde doma. Pěkně drží tvar, takže se hodí i na výlety :) Ovoce nahrazuji různým co mám zrovna po ruce - borůvky, lesní směs, jahody...a vše funguje. Moc doporučuji.
Jednoduché a výborné. Neměla jsem po ruce čerstvé ostružiny. Nahradila jsem je tedy švestkami a ochutnalo moc.
Nevím,kde jsem udělala chybu, recept čtu pořád dokola a nemůžu na to přijít. Problém je v tom,že náplň je po svaření (i po přidání škrobu) stále jaksi ne dost pevná, aby se na ní dalo rozetřít těsto... Nakonec jsem zbytek těsta,která patřila navrch koláče, tak nějak rozválela a po částech ( trhalo se) dostala na náplň. Na chlubení výsledek teda nebude....
Dobrý den, Hano, těsto asi nikdy nebude takové hustoty, aby se dalo na náplň přímo rozetřít (a to ani, kdyby člověk počkal a nechal náplň dokonale vychladnout, aby byla pevnější), tu část, která se dává nahoru, je asi nejjednodušší rozmístit na náplň rovnoměrně po lžičkách, případně nadrobit, jako byste sypala na koláč vlhkou drobenku. Tak byste měla dosáhnout výsledku jako na fotce. :-)
Vynikající, všem moc chutnal :-)
Naprosto luxusní záležitost :)