Když přijde na sladké, každá členka redakce má své nejoblíbenější dezerty. Redaktorka Katka Kočičková miluje a vyrábí zmrzlinu. Šéfredaktorka webu Martina Zajícová peče fantastické dorty. Redaktorka Stáňa Moravcová ml. má ohromný přehled o tom, jak kynuté i jiné klasické moučníky dělaly naše babičky a dokáže ve starých kuchařkách objevit opravdové poklady. Šéfredaktorka Apetitu Lucie Kubrová zase často hledá, jak dezerty odlehčit.
Jsme zkrátka každá jiná, různé jsou i naše chutě a podle toho vypadají i recepty, které holky z redakce pro čtenáře vymýšlejí, zkoušejí a píšou. Když ale nastane sezona a v redakci se začnou péct koláče s letním ovocem, shodneme se všechny: milujeme je vřelou a bezvýhradnou láskou!
Vyzpovídali jsme redakci Apetitu a dozvěděli se, jaké recepty na ovocné koláče jsou srdeční záležitostí žen, které se jídlem zabývají dnes a denně.
Nejlepší letní koláče s ovocem podle redakce Apetitu
Šéfredaktorka Lucie Kubrová říká: „Miluju klasické lité koláče na plech s drobenkou. Tenhle meruňkový s jogurtem je krásně vláčný. Jen jsem si trošku upravila recept – místo vanilkového jogurtu do koláče dávám bílý řecký jogurt rozmíchaný s vanilkovým cukrem.“ A hned přidává tip, jak si koláč vychutnat, i když zrovna není sezona meruněk či ostružin: „Skvělé je, že ovoce v tomhle koláči můžete obměňovat podle toho, co máte zrovna po ruce. Místo ostružin můžete dát maliny nebo rybíz, místo meruněk použijte třeba nektarinky či broskve.“
Redaktorka Stáňa Moravcová ml. volí klasiku a doporučuje kynutý koláč s tvarohem, rybízem a drobenkou: „Miluju tvaroh. Navíc rybíz je z tuzemského ovoce tím, které nejvíc osvěží, tak bychom na něj neměli zapomínat!“
Šéfredaktorka webu Apetitonline.cz Martina Zajícová se Stáňou v otázce kombinace tvarohu s ovocem zcela souhlasí: „Já zbožňuju koláče s tvarohem, letním ovocem a drobenkou! Bez těch nemůžu žít! Nejvíc na světě miluju koláčky s tvarohem a červeným rybízem s drobenkou z červencového Apetitu z roku 2018 , protože nadýchané těsto, šťavnatý tvaroh, nakyslý rybíz a sladká křupavá drobenka jsou dohromady prostě dokonalé!“
Redaktorka Darina Sieglová přitakává, že k létu patří chození po lese a sbírání borůvek, a nešetří chválou borůvkových koláčů: „Já nedám dopustit na kynutý koláč mojí tety Dany, protože borůvky a tenké kynuté těsto s drobenkou, fialová pusa a hrnek studeného mléka, kterým ten horký koláč zapíjim, to je prostě nejvíc! Navíc je tenhle koláč skvělý i druhý nebo třetí den, a to se počítá!“
O poslední dva tipy na skvělé letní koláče se spoustou ovoce se s námi podělila redaktorka Katka Kočičková: