Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,8 (22x)
30. 9. 2016
Broskvový koláč pod sklem


Velmi snadné
> 60 min
3,8 (22x)

…tedy pod průhlednou želatinou, která slouží jako ,výloha‘ pro ovocnou náplň. Na tomhle lehkém koláči je kromě broskví úžasný také fakt, že vůbec


Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 134.5 kcal
  • Bílkoviny 21.75 g
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(22 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
zuz
17.09.2007 14:52
potřela jsem korpus tmavými povidly, na to ovoce a zalila jsem zelatinou s trtivovým cukrem - zelatina pak není čirá, ale nahnědlá - vůbec to nevadí. tmavý podklad krásně vypada, trtinový cukr výborne dochutí.
  profile image
Alena
29.08.2007 15:14
Recept se nachází v č. 7/04, str.27
  profile image
Peetja
02.11.2006 14:01
na korpus nakladu jakékoliv ovoce - klidně i více druhů (já dávám ananas, banán, jahody-i kompotované, meruňky nebo broskve - záleží na vaší chuti). Nezalívám želatinou, nýbrž vanilkovým nebo banánovým pudinkem. Pravda, není tak krásně průhledný, ale chuťově nemá chybu. Se šlehačkou a posypané grankem nebo polité Pikaem je to úžasné;)
  profile image
marta
06.02.2007 15:45
cesto do velkej tortovejformy 9 vajec 9 polievkových lyžíc práškového cukru 9 PL polohrubej múky 3 PL vody 1PL rumu 1 prášok do pečiva 2PL kakaa. Punčovina: 2-3 PL rumu 1/2malej flašky marhul džemu trochu čaju alebo kompotovej šťavy.Na vrch torty: 1 biely jogurt 1PL prášk.cukru 1 vanilkový cukor a rôzne ovocie kompotové aj čerstvé. Postup: Žltky vymiešame s cukrom pridáme vodu a lyžicu rumu. Vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšlahaný s bielkov. Cesto rozdelýme na 3 časti do jednej vmiešame2PL kakaa a postupne upečieme 3 korpusy 2 svetlé a jeden tmavý kakaový. 1 svetlý po vychladnutí pokrájame na kocky zalejeme čajom alebo kompotovou šťavou. pridáme džem.rum aurobíme punčovú zmes. Tmavý korpus vložíme do tortovej formy natrieme džemom a na to natrieme punčovú zmes a priložíme svetlý korpus Mierne zaťažíme a dáme do chladu. Povrch torty potompotrieme džemom a jogurtom ktorý prisladime cukrom a vanilkou a poukladáme ovocie kivi mandarinky zavárané broskyne podla vlastného výberu. Podľa návodu uvaríme želatínu a ešte teplú vylejeme na tortu. Trochu potrasieme formou aby sa želatína roztiekla dáme schladiť môžeme pred podávaním ozdobiť šľahačkou
  profile image
Zuzka
26.06.2006 13:38
Já na korpus dávám pudink a na něj pak ovoce. Lze použít jakékoliv, ale broskve jsou skutečně nejlepší. A navrh želé...

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/7

Červenec 2004