Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,5 (36x)
18. 7. 2014
Vepřová panenka v mléce a lepenice
Apetit
Vepřová pečínka v mléce
Apetit


Snadné
> 60 min
4,5 (36x)

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 470 kcal
  • Bílkoviny 49.5 g
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(36 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
mhujova
29.12.2009 13:53
Dělala jsem k obědu právě dnes a je to naprosto fantastická záležitost. Maso je křehoučké a šťavnaté, s výtečnou chutí. Omáčka (spíš šťávička s cibulkou) ho skvěle doplňuje. Jako přílohu jsem dávala klasické opékané brambory (nikoli americké brambory) a bylo to báječné.
  profile image
jájina
19.10.2008 13:14
Skvělá pečínka! Dusila jsem nejdříve hodinu v papiňáku, pak přendala na pekáč a šup do trouby - jednoduché a opravdu výborné. Chutnala všem.
  profile image
alena
15.10.2007 16:10
Doporučíte mi k tomu optimální přílohu? Fakt je, že na knedlíky nejsem, tak, prosím, něco jiného...
  profile image
pavlína
10.09.2007 16:20
Tak tohle bylo fakt výborný,přidala jsem i smetanu a skvělý.Ale bez smetany je to taky výborný.Použila jsem plec.
  profile image
Alena
04.09.2007 22:20
Recept se nachází v č.5/06, str.54
  profile image
Ondra
02.03.2007 11:56
Výborné. Mléko však již při dušení, ale ještě výrazněji při pečení vyloučí "tuhou složku!, která je sice chuťově bezvadná, ale vzhledu nevábného. Lze ji buď rozmixovat-výpek je pak opět mléčně kalný, nebo přecedit a vyhodit, což je škoda. Propasíroval jsem to rovnou přes síto do dušené zeleniny a bylo to OK.
  profile image
Lenka
26.02.2007 09:42
Bylo to výborné, vřele doporučuji!!!
  profile image
Suzan
30.11.2006 11:44
Recept je báječný, jen doporučuji přizpůsobit dobu pečení velikosti pečeně. Já maso trochu přesušila. Ale bylo křehoučké a báječné! A taky řádně podlévejte, ať vám zbyde dost šťávy na přeliti masíčka... Mňam...
  profile image
Petr
25.11.2006 15:11
Výborné
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/5

Květen 2006