„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není dost. Jen v tomhle tvarožníku,“ říká o maminčině tvarožníku redaktorka Darina Sieglová,
Suroviny
Na náplň
Na recept
- Energie 5362 kcal
- Bílkoviny 129 g
- Sacharidy 673 g
- Tuky 230 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2016/5
Odhalte spolu s námi nejvíce střežené tajemství roku! Kdo vyhrál velkou cukrářskou výzvu Apetitu? Konečně se dozvíte, který z krásných narozeninových dortů od vás čtenářů se probojoval na obálku a které dva další se s ním postavily na pomyslnou bednu! Odhalte jídla našeho dětství! Prozradíme, která jídla nás bleskově přenesou zpět do maminčiny kuchyně… S našimi originálními recepty na pečené kuře váš sobotní oběd už nikdy nebude obyčejný! Na zábavné a pestré saláty z čerstvé zeleniny se těšíme vždy celou zimu! Konečně nastal jejich čas a vy je můžete vyzkoušet s námi. Jaký bude X. ročník Prague Food Festivalu? Z našeho průvodce se dozvíte vše potřebné a s chutí můžete začít plánovat.
Komentáře
Koláč je vynikající. Těsto se spojilo, jen se pak trhalo ale to nevadí. Spíš by bylo fajn upřesnit velikost formy, koláčová nestačí, zbylo těsto a náplně dokonce podstatně víc. Dle mého je na místě dortová forma a vysoké okraje, jako u německého tvaroh.koláče.
Dobrý den, paní Holatová,
máte určitě pravdu! Dříve se velikost formy v receptech všeobecně příliš neřešila, dnes se ovšem snažíme dbát na to, aby byla vždy uvedena. Funkčnost receptu na ní totiž opravdu dost závisí. I mezi koláčovými formami jsou značné rozdíly v průměru a hloubce. Soudě podle židle, na které je koláč vyfocen, se jednalo o opravdu velkou formu (odhadem o průměru 30 cm). Samozřejmě použít dortovou formu a vytáhnout těsto více do výšky je také skvělým řešením. Vidíme, že si hravě poradíte :-)!
S pozdravem, redakce Apetitu