„Koláč z cukrárny v saském Bad Schandau je z kynutého těsta, ale doma preferuji zrychlenou verzi. Nejde totiž o těsto, ale o náplň!“ upozorňuje na svého favorita Stáňa Moravcová, redaktorka Apetitu. A my se můžeme jen připojit, tvarohovo-makový koláč je nadýchaný, vláčný a doslova fantastický. A navíc bez kynutí!
Suroviny
Na těsto
Na makovou náplň
Na tvarohovou náplň
Na drobenku
Na recept
- Energie 8358 kcal
- Bílkoviny 227 g
- Sacharidy 1209 g
- Tuky 287 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/9
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/9
Snídaně & svačinyDezerty babího létaJídla z mrazákuVzpomínky na prázdniny
Komentáře
Koláč je vynikající. V sezoně dávám misto džemu višně nebo švestky. Tvaroh i mák střikám na těsto sáčkem v pruzích, aby bylo všeho všude stejně
Nachází se v 09/2013.
Moc děkuji, číslo vydání jsem doplnila!
Makovou náplň není nutno zahušťovat piškoty, byla moc hustá a na koláči zůstaly tutuhé hromádky. Nápněmi i džemem dělat malé hromádky. Do drobenky příště mléko nedám, byla lepivá a špatně se drolila na koláč.