Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,2 (97x)
25. 9. 2018
Tvarohovo-makový koláč (Kleckselkuchen)
Apetit
Tvarohovo-makový koláč (Kleckselkuchen)
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,2 (97x)

„Koláč z cukrárny v saském Bad Schandau je z kynutého těsta, ale doma preferuji zrychlenou verzi. Nejde totiž o těsto, ale o náplň!“ upozorňuje na svého favorita Stáňa Moravcová, redaktorka Apetitu. A my se můžeme jen připojit, tvarohovo-makový koláč je nadýchaný, vláčný a doslova fantastický. A navíc bez kynutí!


Nezhasínat obrazovku
Pro 10-12 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 10-12 osob

Na těsto

Na makovou náplň

Na tvarohovou náplň

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8358 kcal
  • Bílkoviny 227 g
  • Sacharidy 1209 g
  • Tuky 287 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(97 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
hlavajdalena
15.02.2016 12:42

Koláč je vynikající. V sezoně dávám misto džemu višně nebo švestky. Tvaroh i mák střikám na těsto sáčkem v pruzích, aby bylo všeho všude stejně

  profile image
dp07
14.02.2016 09:10

Nachází se v 09/2013.

Martina Zajícová
15.02.2016 10:00

Moc děkuji, číslo vydání jsem doplnila!

Jana Nemeckova profile image
Jana Nemeckova
18.04.2015 13:29

Makovou náplň není nutno zahušťovat piškoty, byla moc hustá a na koláči zůstaly tutuhé hromádky. Nápněmi i džemem dělat malé hromádky. Do drobenky příště mléko nedám, byla lepivá a špatně se drolila na koláč.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/9

Snídaně & svačinyDezerty babího létaJídla z mrazákuVzpomínky na prázdniny

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.