Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,2 (96x)
25. 9. 2018
Tvarohovo-makový koláč (Kleckselkuchen)
Apetit
Tvarohovo-makový koláč (Kleckselkuchen)
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,2 (96x)

„Koláč z cukrárny v saském Bad Schandau je z kynutého těsta, ale doma preferuji zrychlenou verzi. Nejde totiž o těsto, ale o náplň!“ upozorňuje na svého favorita Stáňa Moravcová, redaktorka Apetitu. A my se můžeme jen připojit, tvarohovo-makový koláč je nadýchaný, vláčný a doslova fantastický. A navíc bez kynutí!


Nezhasínat obrazovku
Pro 10-12 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 10-12 osob

Na těsto

Na makovou náplň

Na tvarohovou náplň

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8358 kcal
  • Bílkoviny 227 g
  • Sacharidy 1209 g
  • Tuky 287 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(96 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/9

Snídaně & svačinyDezerty babího létaJídla z mrazákuVzpomínky na prázdniny

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.