Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
4,1 (99x)
29. 12. 2016
Sváteční vánočka
Apetit
Sváteční vánočka
Apetit


Snadné
< 120 min
4,1 (99x)

Kyprá vánočka s čerstvým máslem a hrnkem teplého kakaa je dokonalá snídaně. Do téhle vánočky podle receptu cukrářky Pavlíny Berzsiové se přidává marcipán a výsledek je voňavější, vláčnější a chuťově výraznější, zkrátka naprosto dokonalá. Božská vánočka s marcipánem nesmí každoročně chybět na našem štědrovečerním stole.


Nezhasínat obrazovku
Pro 8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4931 kcal
  • Bílkoviny 121 g
  • Sacharidy 600 g
  • Tuky 210 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(99 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
sapho
21.01.2010 22:09
Tento recept mne velice potěšil a navnadil k ozvláštnění tradičních vánočních dobrot. Vánočku peču každý rok a každý rok je to takový malý experiment :) Recept jako takový je bezchybný a vánočkové těsto mělo výbornou chuť. Nejprve jsem ho zkoušela bez marcipánu. Na svátky jsem si přichystala variantu s marcipánem, ale příliš mne neoslovila. Kostičky marcipánu působily jako kusy nedopečeného těsta. Zkusila bych však marcipán nastrouhat, aby s těstem lépe prolnul a pečivo celkově ochutil a provoněl. Tak zase za rok :)
  profile image
magdalli
28.12.2009 21:13
Vánočku jsme vyzkoušeli,je vynikající.
Juliana Šímová profile image
Juliana Šímová
22.12.2009 17:31
V naší rodině se peče odnepaměti tvarohová vánočka, která vydrží úžasně dlouho vláčná. Tady mě zaujal přidaný marcipán, ten miluju, každoročně peču štólu s marcipánem a sušenými meruňkami. Jen rozinky nahradím něčím jiným, ty bohužel nemůžu :(

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/12

Prosinec 2008