Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (13x)
17. 10. 2022
Španělští ptáčci podle Dřevikovského
Apetit
Španělští ptáčci podle Dřevikovského
Apetit


Snadné
> 60 min
4,2 (13x)

Při redakční debatě o španělských ptáčcích jsme se zatoulali až k variantě z telecího masa, kterou nabízí František Dřevikovský v Novém kuchařském rádci (1935). Jeho předpis spíše než klasickým španelským ptáčkům odpovídá starým švábským masovým ptáčkům: telecí plátky jsou plněné nádivkou ze sekaného masa. Delikatesa je to ovšem ohromná!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Porce

6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 597.17 kcal
  • Bílkoviny 58.33 g
  • Sacharidy 35.67 g
  • Tuky 24.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/10

Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.