2021/10
2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů.
V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma.
Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.
Řezy se slaným medovým karamelem a ořechy
Domácí zlatý sirup
Zalévaný kokosovo-karamelový moučník
Karamelové spirálové sušenky
Karamelové kuřecí kung pao
Karamelizovaná žebírka s arašídovým máslem
Oříškovo-semínková směs v karamelu s misem
Tartaletky z pohankové mouky s mléčnou rýží a ostružinami
Pekáček s obří cuketou, bramborami a drcenými bylinkami s česnekem
Pečený hejk s pyré z dýně, mrkve a mandlí a naložené ředkvičky
Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína
Kuře s oříškovou omáčkou, pečeným tuřínem a lesními houbami
Kváskové krekry
Grissini
Kváskový chleba jako z pekárny
Rugelach s mákem
Buchty se šimlem sypané mákem
Čedarové sušenky s mákem
Makové kuře
Mrkvová polévka s bílým mákem
Španělští ptáčci podle Dřevikovského
Španělské ptáčky babičky Marušky
Španělský ptáček podle Hany Kolářové
Francouzské brambory se sýrem
Ryba s pórkem a fazolemi
Čočková polévka s uzeným
Sekaná s bramborem a mladým zelím
„Pribináček“ s hruškou (Panna cotta z podmáslí)
Daňčí hřbet s perníkem a dýní
Kaprovka z Thiru
Dvojitý hovězí vývar s játrovým knedlíkem
Pražský koláč
Jednoduché rohlíky