Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
5,0 (2x)
22. 5. 2025
Slaný koláč se šťovíkem
Image Professionals
Slaný koláč se šťovíkem
Image Professionals


Snadné
< 75 min
5,0 (2x)

Slaný koláč bez masa, zato se šťovíkem, který dá každému soustu příjemně nakyslou chuť. Hotové listové těsto zkrátí přípravu na minimum. Slaný koláč je ideální řešení, když chcete něco rychlého, zeleného a trochu jiného než obvykle.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč o průměru 24 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč o průměru 24 cm
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

GettyImages-1310481757.webp

Kvíz: Recepty od „Sandtnerky“ inspirovaly celé generace. Znáte všechny její triky a vychytávky?

Zkuste si představit, že otevíráte starou, trochu (nebo i více) zažloutlou kuchařku. Nejen jako knihu receptů, ale i jako průvodce životem v domácnosti, svědka každodenního vaření, hospodaření, pečení i zavařování, pomocníka při nákupu potravin i jejich přípravě. Právě tak si mnozí už desítky let představují „Sandtnerku“ a její kuchařské knihy. My jsme dnes její knihy otevřeli a máme pro vás kvíz – zjistěte tedy, jak se vyznáte v kuchařském umění jedné z nejslavnějších českých kuchařek všech dob.