2024/5
2024/5
Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi.
Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle.
V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky.
Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo.
Apetit, napsáno s chutí.
Jehněčí kýta s melasou z granátových jablek a chřestovým salátem
Dokonalá brownies
Piškotová roláda s malinami a vanilkovým krémem
Pečené kuře po asijsku
Malinovo-citronový dort
Dort zelené jablko
Pistáciové dortíky fraisier
Pečené kuře po řecku
Cheesecake z granoly a ricotty
Ledový čaj s limetou a mátou
Pečené kuře po španělsku
Pečené kuře po francouzsku
Eton Mess s jahodami a pusinkami
Surimi placičky s krevetami, bylinkami a majonézou
Avokádový dip s chlebovou plackou
Těstovinový salát s hráškem a chřestem
Slaný koláč se šťovíkem
Pudinkový pohár s malinami
Roštěnky a 3 přílohy
Polévka s krevetami
Pečené suši
Salát s kozím sýrem, mrkví a červenou řepou
Špízy s grilovaným chřestem, chorizem a halloumi
Candát s maltézskou omáčkou, zeleným chřestem a novými brambory
Koláč ve stylu tarte flambée s chřestem
Polévka z bílého chřestu s pečenou hlívou ústřičnou
Semínkový chléb bez vážení
Jednoduché prezidentské šátečky
Těstoviny s omáčkou z pečené mrkve
Burgery s kedlubnovým coleslawem
Rýžový nákyp s rebarborou
Salát s krevetami a ředkvičkami
Zapečená jarní polévka
Mangold & polenta