Grilované chlebové placky s krémovým hummusem a svěží jarní zeleninou jsou jako stvořené pro lehký oběd, rychlou večeři nebo svačinu do práce či na piknik. Stačí pár kvalitních surovin a pár minut na grilu – výsledkem je barevné a chutné jídlo plné vůní a textur.
Suroviny
Na hummus
Na chlebové placky
K podávání
Na 1 porci
- Energie 1029.75 kcal
- Bílkoviny 34.75 g
- Sacharidy 106.75 g
- Tuky 46.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/5
Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce – chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert. Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku. Apetit, napsáno s chutí.